OstaloMladostaši u kvalifikacijama za CEV Ligu prvaka izgubili u Budvi 2:3, Mladostašice 0:3 u Domu odbojke od Neuchatela

07/10/2021

Odbojkašice Mladosti izgubile su u prvom susretu drugog kruga kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja  od švicarskih prvakinja Viteos Neuchatela s 3:0 (18, 19, 21) u Domu odbojke. Susret je to u kojem su gošće dominirale gotovo cijelim tijekom susreta, izuzev samog početka susreta kada su Mladostašice povele 6:4 i 8:6, a Švicarke ih sustigle i prestigle na 13:10.

Preostala dva seta bila su u potpunoj dominaciji gošći koje su tako stekle lijepu prednost pred susret idućeg četvrtka u Neuchatelu.

Ekipa Viteosa bila je bolja gotovo u svim elementima odbojkaške igre, imale su 8 poena as servisima (Mladost 5) i čak 42 poena u napadu, prema točno dvostruko manje domaćih (21). Mladost je pak bila bolja u bloku (6-3).

Nakon susreta kapetanica Matea Magdić je rekla:

»Pripremale smo se za švicarsku ekipu, no malo smo prelabavo ušle u meč. Ali, ništa još nije izgubljeno, igra se uzvrat u Švicarskoj gdje moramo bolje odigrati. Moramo popraviti pogreške koje smo činile, na tome ćemo sada posebno raditi. Najvažnije je zapravo da budemo fokusirane na našu igru.«

Barbara Đapić, hrvatska igračica u redovima ekipe iz Neuchatela kazala je nakon susreta:

»Nije bilo lagani posao kako bi se možda dalo naslutiti iz rezultata. Puno smo pogledali njihovih utakmica i dobro ih skautirale. Znamo da su jako dobra ekipa, da imaju potpuno drugačiji stil od našega i da ako želimo pobijediti moramo biti na 100%. Mislim da smo odradili dobru utakmici, ne baš na 100% ali, zadovoljna sam, nismo još uigrane kako treba. U uzvratu moramo biti još bolje i plasirati se dalje u kvalifikacijama za Ligu prvakinja«.

Odbojkaši Mladosti su pak puno bolje prošli u kvalifikacijama za Ligu prvaka, izgubivši u velikoj borbi u pet setova Budvi od domaće momčadi 2:3 (20:25, 25:20, 22:25, 25:19, 10:15).

Petar Višić, organizator igre Mladosti nakon susreta je rekao:

»Mislim da smo odigrali jednu pravu mušku utakmicu u kojoj smo imali i priliku pobijediti, no nažalost nismo to iskoristili. Ali, sada znamo što nam je činiti u uzvratu idući tjedan u našem Domu odbojke. Sada smo malo bolje upoznali Budvu i imamo rješenje kako ih pobijediti u Zagrebu.«

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top