AktualnoReprezentacijeKarla Klarić karijeru nastavlja u Japanu

11/10/2021
21.08.2021., SC Visnjik, Dvorana Kresimir Cosic, Zadar – Europsko odbojkasko prvenstvo 2021 za zene – CEV EuroVolley Women 2021, skupina C, Bjelorusija – Hrvatska.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Karla Klarić, 27-godišnja 188 cm visoka primačica-pucačica hrvatske odbojkaške reprezentacije, nakon odlaska iz zagrebačke Mladosti prije deset godina, točnije 2011. godine, potpisala je ovo ljeto ugovor koji je, kaže, sanjala. Njen deseti klub u karijeri, a igrala je do sada u Švicarskoj, Rumunjskoj, Francuskoj, Grčkoj i  Mađarskoj, je Gunma Bank Green Wings iz japanskog grada Maebashi, otprilike sat vremena vožnje od Tokija.

»Neizmjerno sam sretna što mi se ostvarila davnašnja želja da zaigram u Japanu. Kada smo ovo ljeto, još za vrijeme priprema s reprezentacijom Hrvatske, započeli s pregovorima, nisam uopće dvojila otići ili ne. Iako su me neki i pokušavali odgovoriti, nisam se dala smesti. Još dok sam igrala u švicarskom Volleru imala sam japansku cimericu pa sam se već tada oduševila njihovom zemljom. A i puno sam pričala o Japanu s Miom Jerkov i Katarinom Barun koje su tamo igrale, i koje su mi dale puno dobrih savjeta. Uostalom, dugo već profesionalno igram odbojku u inozemstvu pa sam spremna na svakojake izazove«, rekla nam je Karla koja je po dolasku u Japan morala ipak odraditi i preventivnu obveznu dvotjednu karantenu zbog Covida 19.

A prvi dojmovi su…

»Fantastični! Osjećam se prekrasno ovdje u Japanu. Sve je super, počevši od toga kako su me prihvatili, do kulture, uvjeta za treniranje, pristupa treningu, organizacije… Ma svega, ovo je potpuno drugi svijet. Obzirom da sam morala odraditi dvotjednu karantenu, tek sam nekoliko dana provela s ekipom, ali je nevjerojatno kako su me ugodno i toplo svi u klubu prihvatili od prvog trenutka. Jako sam sretna što sam ovdje i što ću imati prilike natjecati se u jakoj Japanskoj ligi. Veselim se treninzima i početku prvenstva sa svojom novom ekipom«, reći će Karla, koja je jedina inozemna igračica u klubu obzirom da japanski strogi sportski propisi dozvoljavaju tek po jednu strankinju u svakom klubu, što je još jedan dokaz njezine kvalitete.

Karla se vrlo rano, nakon drugog razreda Sportske gimnazije, otisnula u profesionalne vode, no cijelo to vrijeme školovanje nije zapostavljala. Nakon odrađene srednje škole, gdje napominje da su joj svi profesori jako izlazili u susret, obzirom da je svaka dva mjeseca dolazila nakratko u Zagreb polagati ispite, upisala je i Kineziološki fakultet, i sada je pri kraju trogodišnjeg studija.

Karla je ovo ljeto bila u sastavu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu i još uvijek žali za porazom u osmini finala od Francuske.

»Jako žalim što nismo izborile barem četvrtfinale, mislim da smo imale dobru ekipu za to. Nažalost, u susretu protiv Francuske su naše suparnice u odlučnim trenucima pokazale više hrabrosti, odlučnosti i agresivnosti, jer po kvaliteti nisu ničime bolje od nas«, mišljenje je jedne od naših najiskusnijih reprezentativki, koja se zapravo i nije puno naigrala na EP-u.

»Igrala sam koliko sam dobila prilike, i mislim da sam odradila svoju minutažu vrlo uspješno. Naravno da mi je žao što nisam igrala više, no poštujem svaku odluku izbornika i uvijek sam se spremna maksimalno podrediti kolektivu«, za kraj će Karla Klarić iz Japana.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top