OstaloU uzvratima Lige prvaka Mladostaši ugošćuju Budvu, a Mladostašice igraju u Švicarskoj

13/10/2021

Nakon što su prošli tjedan u Budvi odbojkaši Mladosti odigrali prvi susret prvog kruga kvalifikacija za CEV Ligu prvaka i osvojili jedan bod u porazu 2:3, u četvrtak 14. listopada u zagrebačkom Domu odbojke igra se uzvrat s početkom u 19.00 sati, uz prisustvo publike, naravno, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Uoči uzvrata Ivan Zeljković, reprezentativni primač-pucač Mladosti, kaže:

»Odradili smo dobar susret u Budvi, rezultatski čak bolji nego li što smo pokazali igrom, jer smo imali tijekom susreta dosta oscilacija. Na neki smo se način i pripremili na to, jer je još nova momčad, novi trener, i treba još vremena i jakih utakmica da stvari sjednu na svoje mjesto. No, i unatoč našim pogreškama tijekom utakmice, mislim da smo izvukli dobar rezultat, i na nama je sada u uzvratu to kapitalizirali i plasirati se u drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka. Ne razmišljamo o ničemu drugom do li o pobjedi, i čvrsto vjerujemo da je možemo i ostvariti«, kaže Zeljković, dodavši i riječ-dvije o suparnicima:

»Budva je ozbiljan klub koji ima iskustva igranja u Ligi prvaka, ali niti oni još nisu sastavili momčad koja bi ulijevala strah u kosti protivnicima, čak mi se čini da su imali prijašnjih sezona kvalitetniji roster. Naravno, ne smijemo ih nikako podcijeniti, oni su pobijedili u prvom susretu, a sada mi tražimo svoj put ka trijumfu. Najbolja bi bila čista pobjeda i tri boda, no i u slučaju pobjede od 3:2 preostaje još uvijek zlatni set kojim se sve može ispraviti. Ali, želja je sve riješiti ranije, s 3:0 ili 3:1. I trener nam je uoči prvog susreta rekao da se u toj utakmici ništa ne rješava, nego tek kod nas doma, u uzvratu. Spremni smo i jedva čekamo utakmicu i priželjkujemo našu pobjedu, nadam se pred što brojnijim našim navijačima čija bi nam podrška jako puno značila«, za kraj će iskusni 27-godišnji Ivan Zeljković.

Pred njihovim klupskim kolegicama je uzvrat drugog kruga, i puno teži zadatak, jer u  švicarskom Neuchatelu igraju u četvrtak 14. listopada u 20.00 sati protiv domaćeg Viteosa koji ih je prošli tjedan u Zagrebu pobijedio s 3:0.

Mladostašice su u Švicarsku otišle uvjerene da mogu preskočiti i ova prepreka, kao što su i u prvom pretkolu zlatnim setom preskočile i španjolske prvakinje Gran Canariju.

Trener Leonard Barić prije puta u Neuchatel rekao je ponešto i o prvom susretu:

»Nismo dobro odigrali u prvom susretu, i svjesni smo toga. Bilo je tu određenih problema u ekipi uoči susreta, zbog kojih nismo bili pravi, no ne želim govoriti sada o ozljedama. Mi smo u vrlo napornom ritmu, igramo utakmice svaka tri dana, što smo i znali i na to se pokušavali pripremiti, iako je to teško, jer se radi o kvalitetno vrlo različitim nivoima natjecanja. Ali, idemo se u Švicarsku ‘potući’ s njima, pa što bude. Uvjeren sam da možemo odigrati puno bolju utakmicu nego u Zagrebu, i nadam se da će to biti dovoljno za konačni prolaz«, reći će prvi trener Mladosti, i dodati:

»Ovakve utakmice su prava blagodat za našu mladu ekipu, jer na ovom nivou natjecanja se svaka pogreška skupo plaća, i odigravanje europskih utakmica će umnogome pridonijeti njihovom bržem igračkom sazrijevanju. Primjera radi, mi smo nakon prvog susreta sa Viteosom odigrali još dvije utakmice, protiv Marine Kaštela u MEVZA ligi i Dubrovnika u Superligi, i obje pobijedili. Protiv Kaštelanki je bilo 3:0, ali zapravo nismo igrali dobro, i takva igra nam ne prolazi u Europi, neforsirane pogreške skupo nas koštaju«, na kraju će trener Mladosti Leonard Barić.

FOTO: HAOK Mladost – Bruno Fantulin

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top