OstaloMladost pobijedila Budvu s 3:1 i plasirala se u drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka

15/10/2021

Gosti iz Crne Gore bolje su ušli u meč, od prvog seta pritiskali servisom, dok su Mladostaši djelovali nekako izgubljeno, bez prave igre, bez jakog servisa i bloka. S druge strane, Budva je baš servisom pritiskala domaćina, na kraju seta, koji su dobili s 25:19 imali su 3 poena blokom i 2 as servisa, dok su Mladostaši u tom segmentu bili bez poena.

No, već su u drugom setu Mladostaši zaigrali konkretnije, što je rezultiralo dobivenim drugim setom (25:18) za izjednačenje od 1-1. Četiri as servisa, dva bloka, 13 poena u napadu i samo tri neforsirane pogreške u setu u kojem je negdje na polovici, kod 14:13, domaći trener Radovan Gačić zamijenio tehničare, pa je umjesto startera Višića ušao Bakonji.

Na krilima uspješnog drugog seta Mladost je dobila i treći, s 25:20, u kojem je vodila cijelo vrijeme i diktirala tempo. Odbojkaši Budve pokušavali su pojačati servis, u prva tri seta imali čak 7 as servisa (Mladost 5), no domaćin ima solidan prijem od 48% što rezultira jakim napadom, korektor Buša je već sakupio 18, a primači-pucači Zeljković 15 i Jakovac 8, a to je ipak neuhvatljivo za Budvu koja je u trećem setu ostala bez bloka.

Četvrti set ključan za Budvu koja je pokušala na sve načine ishoditi zlatni set, no Mladost je bila prejaka za njih na kraju. Iako je Budva vodila dobrim dijelom ovog seta, bilo je i 16:12, Mladost se vratila u egal i na kraju prestigla momčad iz Crne Gore dobivši taj set s 25:22 za konačnih 3-1 u setovima. Kod 11:14 domaći trener Gačić umjesto tehničara Bakonjija uveo je Višića i to je, kao i u drugom setu, dalo ploda, promijenio se ritam igre koji Budva više nije mogla pratiti.

Na kraju je igračem susreta proglašen Ivan Zeljković, koji je imao 18 poena, dok je korektor Mladosti Boris Buša dodao 22, a Jakovac i Nikačević po 11.

Mladi Karlo Jakovac, primač-pucač, nakon susreta je rekao:

»Ekipa je bila super raspoložena, igrali smo pred svojom publikom i mislim zasluženo pobijedili. Imamo svoje ciljeve i nastojimo ih ostvariti. Svojom sam igrom zadovoljan, ali uvijek može bolje.«

Korektor Boris Buša dodao je:

»Teška utakmica, jer smo znali da moramo ganjati rezultat iz prvog susreta. Čestitam mojoj ekipi na odličnom odgovoru nakon izgubljenog prvog seta u koji smo loše ušli, ali onda se trgnuli i rutinski susret priveli kraju. Nervozno smo ušli u utakmicu zbog pritiska koji smo si sami nametnuli. Spremamo se dalje, pred nama je put u Češku u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka.«

Njihove klupske kolegice nisu uspjele u uzvratu u Švicarskoj, poražene su u drugom susretu 2. kola kvalifikacija za CEV Ligu prvaka od Viteos Neuchatela s 3:2 (25:20, 25:17, 19:25, 21:25, 15:10). Nakon što je domaća ekipa osvojila prva dva seta i najmanje bod u ovom susretu, to im je bilo dovoljno za prolaz dalje, obzirom da su u Zagrebu slavile s 3:0.

Mika Grbavica nakon susreta je rekla:.

“Žao nam je što nismo prošle dalje, ali smo ponosne na svoju igru, i borbenost koju smo pokazale na terenu. Iako je nakon dva seta bilo jasno da ne idemo dalje, borile smo se do kraja.”

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top