OstaloOdbojkaši Mladosti u prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija za CEV Ligu prvaka ugošćuju ČEZ Karlovarsko

20/10/2021

Odbojkaši Mladosti u srijedu 20. listopada kod kuće u 19.00, u Domu odbojke Bojan Stranić na Savi dočekuju u okviru prvog susreta drugog kruga kvalifikacija za CEV Ligu prvaka momčad ČEZ Karlovarsko iz Karlovyih Vary, uz prisustvo gledatelje, a sve u okviru trenutnih epidemioloških mjera.

Nakon pobjede u prvom krugu protiv crnogorskog prvaka Budve, Mladostašima je slijedeća prepreka do toliko željele Lige prvaka češki prvak, koji je u prvom krugu zlatnim setom izbacio rumunjsku momčad Arcada Galati u kojoj igraju hrvatski reprezentativci Ivan Raič i Filip Šestan. Uzvrat je na programu slijedeće srijede, 27. listopada u Češkoj.

Jedan od novaka u redovima Mladosti je i libero Kristijan Smiljanić, koji je u 27-oj godini iz Rijeke prešao u Zagreb.

“Bila je to ponuda koja se ne odbija, ispunjenje sna. Kada su me ljetos kontaktirali nisam mogao vjerovati. Ovime su se ispunile moje ambicije, da igram u jakom klubu, jaka europska natjecanja, a mislim da ću na taj način biti i više u fokusu izborniku reprezentacije jer je moja želja obući i dres reprezentacije Hrvatske. Kod izbornika Rančića bio sam na popisu, igrao i neke utakmice, no želja mi je postati standardni reprezentativac. Nakon što sam završio trogodišnji studij Elektrotehnike odlučio sam se za profesionalno bavljenje odbojkom”, govori Kristijan koji se odlično snašao na Savi.

“Puno je to još novina u klubu, sve je na višem nivou nego što sam imao do sada prilike trenirati, no snalazim se i jako sam zadovoljan. Nova smo momčad, ima dosta igrača koji su kao i ja došli ove sezone i još se uhodavamo. Uostalom, i trener je novi, i radi odličan posao, jer iz utakmice u utakmicu naša igra izgleda sve bolje i tečnije.”

Nakon što su prošli Budvu sada je pred njima nova, velika prepreka, prvak Češke.

“Po onome što smo vidjeli na snimkama radi se o jako dobroj momčadi, ali mi se ne opterećujemo previše time, već je želja da mi odigramo dobro. Jer, ako ćemo pokazati ono što znamo i možemo, vjerujem da imamo prilike proći i ovu prepreku. U kompletnom smo sastavu, odigrali smo do sada već nekoliko jakih susreta, dva protiv Budve, pa domaći derbi s Ribola Kaštelima, i u svim tim utakmicama smo pokazali snagu. Dakle, puni samopouzdanja dočekujemo i češku momčad, sa željom da se plasiramo i u treći, završni krug kvalifikacija za Ligu prvaka”, reći će na kraju agilni i ambiciozni libero Mladosti Kristijan Smiljanić.

Foto: CEV

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top