OstaloEuro-nastupi Kaštelanki te Mladostašica i Mladostaša plijene pozornost ovog tjedna

16/11/2021

Ovaj je tjedan iznimno važan za hrvatsku klupsku odbojku na međunarodnom planu. Naime, četiri ekipe natječu se u europskim kupovima od utorka do četvrtka.

U utorak u Domu odbojke, u 16-ini finala CEV kupa, kamo su dospjele nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvakinja, igraju odbojkašice Mladosti prvi susret protiv viceprvakinja BiH Banjaluke.

Trener Mladostašica Leonard Barić dobro se kao i uvijek pripremio za prvu utakmicu, u Domu odbojke u utorak 16. studenoga s početkom u 19.30 sati:

„Znamo da su se pojačali ove sezone jednom igračicom iz Srbije, ali i ostali bez nekih standardnih od prije, tako da su nominalno na istoj razini kao i lanjske sezone. Znamo im roster, ali kao i u svim ostalim slučajevima, mi se ne bavimo toliko suparničkom ekipom, koliko svojom.  Na početku smo jednog novog ciklusa, otvaramo jedno novo poglavlje, i želja nam je u ovom CEV kupu otići što dalje. Ne podcjenjujemo nikoga, ali svjesni smo i koliko vrijedimo, pa stoga razmišljamo i o nastavku natjecanja u Europi.“

Istoga dana, u utorak (19.00), u Obrenovcu igraju i odbojkašice Marina Kaštela prvi susret 16-ine finala CEV Challenge kupa, protiv ekipe Tent, ali i odmah sutradan uzvrat u istoj dvorani i u isto vrijeme.

„Želja nam je bila osloboditi slijedeći tjedan zbog zgusnutog rasporeda koji imamo, pa smo ponudili odigravanje dvije utakmice dan za danom kod nas, ali su iz Obrenovca pristali uz uvjet da se igra kod njih“, kazao je pred put trener Marine Kaštela Milorad Krunić, dodavši i riječ-dvije o suparnicama i očekivanjima iz ta dva susreta:

„Radi se o mladoj ekipi u kojoj ima puno kadetskih i juniorskih reprezentativki Srbije koje osvajaju medalje na europskim razinama, pojačane nekim iskusnijim domaćim igračicama. To je svojevrsni inkubator srpske ženske odbojke, i znamo da nam neće biti lako. Tim više što smo  već neko vrijeme u jakom ritmu i što se na posljednjem susretu u Rijeci vidjelo da nismo u najboljoj formi. Srpkinje su favoriti, ali mi se svakako nećemo predati već idemo odigrati najbolje što znamo. Malu nervozu nam čini stalno testiranje na Covid 19 pred svaki put, što negativno djeluje na igračice“, na kraju će Krunić.

I druga kaštelanska ekipa, Kaštela, igraju u 16-ini finala CEV Challenge kupa dvije utakmice za redom, u srijedu i četvrtak, 17. i 18 studenoga (17.30). Njihove su suparnice u GD Kaštel Stari rumunjska ekipa Medgidia.

Libero Dora Matas, najiskusnija igračica Kaštela, pred te dvije utakmice kratko kaže:

„Pripremile smo se, i pune samopouzdanja želimo preskočiti i ovu prepreku, kao što smo i u dva susreta u prethodnoj fazi natjecanja pobijedile ekipu Limassola. Rumunjke su bolja, modernija ekipa od Cipranki, ali i mi smo podigle jako formu, naše mlade igračice do sada nisu niti bile svjesne što sve mogu napraviti na europskom planu. Nismo bez šansi, i uz ovu mladost koju imamo, i napredak iz dana u dan, puno možemo napraviti“, prenosi optimizam cijele ekipe Dora Matas.

I za kraj, odbojkaše Mladosti u srijedu u Češkoj očekuje uzvratna utakmica 32finala CEV kupa protiv Usti nad Labem, koje su u prvom susretu dobili s 3:0 (24, 23, 12) u Domu odbojke.

Petar Višić, organizator igre Mladosti, pred taj susret govori:

„Vjerovali smo od početka u našu pobjedu u prvom susretu, dobro smo se pripremili za njih, i na isti način idemo na uzvrat u Češku. Mislim da neće biti velikih promjena što se tiče njihove igre, a iako nam je dovoljan i jedan bod, dakle dva osvojena seta, za prolazak u 16-inu finala, ne bavimo se tim kalkulacijama već idemo po još jednu pobjedu, koja bi nam onda donijela u slijedećoj fazi jaku talijansku momčad Monze čemu se posebno veselimo“.

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top