OstaloMladostašice pobijedile u Banjaluci i plasirale se u osminu finala CEV kupa

24/11/2021

Odbojkašice Mladosti i u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala CEV kupa bile su bolje od ekipe UOK Banjaluka Volley, savladavši ih i u drugom susretu s 3:0 (16, 11, 18) za samo 58 minuta igre. Ovom su se pobjedom Mladostašice plasirale u osminu finala drugog po jakosti europskog kupa gdje ih očekuju viceprvakinje Švicarske, ekipa Dudingena, koje je u dva susreta savladala praški Olymp.

Mika Grbavica je na poziciji korektorice ponovno, kao i u prvom susretu, bila najraspoloženija, postigavši 13 poena uz 50% prolaza u napadu. Njoj uz bok reprezentativka, srednja blokerica Martina Šamadan s 10 poena, od čega 2 blokom, dok je druga ‘srednjakinja’ Astrid Popić imala 8 poena (4 blokom).

Utakmica je od početka do kraja išla samo u jednom smjeru, smjeru pobjede Mladosti. Krenule su furiozno; u prvom setu 16:8, 21:12 do 25:16, u drugom još jači pritisak pa Mladost ima 8:3, 21:9 do 25:11, da bi u trećem setu završile posao nakon 8:7 sa 16:12, 21:15 do konačnih 25:18 i glatkih 3:0.

Zanimljivo je da domaće nisu uspjele ostvariti niti jedan poen u bloku, dok su ih Mladostašice sakupile čak 13!

Nakon susreta zadovoljni trener Mladosti Leonard Barić kazao je:

„Maksimalno smo ozbiljno odigrali obje utakmice, i najvažnije je da smo obje pobijedili. Također, vrlo je važno da nam se vratila nakon viroze prva organizatorica igre Klara Perić, tako da smo još više proširili sastav, jer smo u posljednje vrijeme imali dosta problema s ozljedama i bolestima. Jedva čekamo slijedeći europski susret, protiv švicarskog Dudingena.“

Foto: CEV

 

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top