ReprezentacijeOkupljanje kadetskih reprezentacija Hrvatske

13/04/2022

Nakon što su juniorske reprezentacije Hrvatske, muška i ženska, okončale svoje kvalifikacijske cikluse za odlazak na EP s polovičnim uspjehom, djevojke se plasiravši za završnu smotru, za razliku od mladića kojima to nije pošlo za rukom, na red su došle i kadetske selekcije.

U Varaždinu se okupila kadetska U17 ženska reprezentacija, pod paskom izbornika Miodraga Stojakovića, a u Nedelišću U18 muška kadetska reprezentacija koju vodi Antonio Surać. Obje ove naše selekcije očekuju kvalifikacijski turniri za odlazak na Europsko prvenstvo.

Ženska U17 reprezentacija svoju kvalifikacijsku skupinu ima u Varaždinu, od 22. do 24. travnja, a uz Hrvatsku u skupini su još i vršnjakinje Latvije, Estonije i Rumunjske.

Izbornik Stojaković prvog dana okupljanja kratko će reći:

„Cilj je kvalificirati se na Europsko prvenstvo s ovom vrlo nadarenom generacijom, a za to ćemo morati osvojiti prvo mjesto u skupini. Mislim da to možemo i sve ćemo učiniti da se dobro pripremimo ovdje u Varaždinu. U planu su u dvije pripremne prijateljske trening-utakmice, protiv domaće ekipe Kitro Varaždina i Don Bosca iz Zagreba.“

Na pripreme je pozvano 15 igračica: Bošnjak, Lana Sesar, Mlinar, Zubanović, Prkačin, Stošić, Marušić, Dragičević, Kruhonja, Vasilj, Kesar, Buršić, Perić, Dugi i Gulin.

Kadeti pak svoj kvalifikacijski turnir imaju u Napulju, kamo će iz Nedelišća otputovati autobusom. Oni imaju puno težu skupinu, uz domaćine Talijane tu su i uvijek jaki Francuzi, a kao i kod kadetkinja, samo prvak skupine ide na EP.

Izbornik Surać pozvao je na pripreme istih 14 igrača kao i na prethodnom okupljanju: Devald, Šoš, Mustapić, Vuk, Busak Vidaković, Jezidžić, Pejanović, Mičetić, Dugandžić, Nekić, Buljat, Šunjo, Jakopec, Miklaušić i Zdelar. U planu ima i neke pripremne susrete:

„Za sada je dogovoren susret s kadetskom reprezentacijom Turske, koja se priprema u Mariboru, pa ćemo skoknuti tamo, a dogovaramo i utakmicu sa slovenskim kadetima. Ima još nekih kombinacija, no ne bih još o tome dok nije konačno. Uglavnom, skupina je teška, no mi idemo tamo željni nadigravanja, jer ova generacija definitivno ima potencijala“, ukratko će uoči priprema izbornik Antonio Surać.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top