Ženska SuperligaMladost i Marina Kaštela u finalu Superlige

16/04/2022

Odbojkašice Mladosti i Marine Kaštela odradile su svoje polufinalne utakmice doigravanja za prvakinje Hrvatske u dva susreta, pa će se tako idućeg tjedna, 24. travnja, sastati u finalnoj seriji koja starta u Domu odbojke, a igra se na dvije pobjede.

Nakon pobjede od 3:0 u utorak u Zagrebu, Mladostašice su pobijedile istim rezultatom 3:0 (16, 13, 17) i u drugom susretu, u petak u Vukovaru, za okruglih sat vremena igre. Marina Kaštela je pak slavila u Zagrebu protiv Dinama također istim rezultatom kao i u prvoj utakmici, pobijedivši 3:1 (25:20, 25:19, 21:25, 25:16), u susretu koji je trajao 103 minute.

Prvi set na Peščenici bio je sličan onom u utorak u Kaštelima, Dinamo lagano vodi do polovice seta, a onda nakon 14:14 kreću gošće, zaustavivši se na 25:20. U drugom Dinamo ima 10:6 i 13:8, no egal je ponovno kod 14:14, a od tada vodstvo drže gošće, sve do 25:19. Tek u trećem su odbojkašice Dinama uspjele zadržati koncentraciju i u drugom dijelu seta, pa uz lagano vodstvo dolaze do 25:21 i 2-1 u setovima. No, u četvrtom Marina Kaštela vodi od prvog poena, imaju 10:4 i 14:5, pa  i taj set odlazi na njihovu stranu sa 25:16 za konačnih 3-1 u setovima.

Libero Marine Kaštela Rene Sain, nakon utakmice je kazala:

„Bila je dosta teška utakmica, znale smo da će se Dinamo dobro boriti jer su rasterećene. Znale smo da im je to najveći uspjeh u povijesti i da se neće lako predati, dok smo mi imale ulogu favorita, i morale smo na neki način to opravdati pobjedom. Dosta smo griješile, a Dinamo je to jako dobro iskoristio, odlično su odigrale susret. Na kraju smo to ipak uspjele izvući, u jednoj jako dobroj utakmici s puno dobrih poena s obje strane.“

Iva Deak, kapetanica Dinamo, dodala je:

“Čestitke Marini na odličnoj utakmici, koja je bila preslika prošle utakmice u Kaštelima. Mislim da smo odigrale na visokoj razini i pružile svoj maksimum. Zahvaljujem se suigračicama na predivnoj sezoni punoj uspona i padova, i mislim da kada podvučemo crtu odigrale smo fenomenalnu sezonu. Ovo nam samo daje podstrek za buduće sezone.”

U Vukovaru su od početka pokazale Zagrepčanke da su bolja i kvalitetnija ekipa, nakon uvodnih 3:3 u prvom setu povele su 10:4, pa 16:6, do krajnjih 25:16. U drugom setu je posljednji egal bio kod 6:6, a onda Mladost odlazi na zastrašujućih 22:8 i konačnih 25:13. Treći je bio skoro pa preslika prva dva, s time da sada nije bilo niti egala, a najveća prednost gošći bile je od +8 poena, koliko je na kraju i završio posljednji set (25:17).

Korektorica Dinka Kulić, reprezentativka Mladosti, nakon susreta je rekla:

„Čestitke djevojkama i klubu na ulasku u finale. U igri u posljednje tri utakmice vidjela se želja, htijenje i motiv djevojaka i odmah je rezultat bio u našu korist. Ako ovako nastavimo imamo velike šanse u finalnoj seriji obraniti naslov prvakinja Hrvatske. Htjela bih čestitati i ekipi Vukovara jer se radi o klubu u kojem je većina djevojaka mlada i ako ovako nastave smatram da imaju lijepu budućnost, i da je to samo plus za hrvatsku odbojkašku scenu. Što se nas tiče, mi se sada moramo maksimalno fokusirati na finalnu seriju i ući u te utakmice s jednakom voljom i željom kao što smo ušli i u posljednje tri utakmice i ostavile srce na terenu.“

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top