AktualnoReprezentacijeOvog vikenda igraju se kvalifikacije za kadetsko EP

21/04/2022

Ovog vikenda igraju se kvaifikacije za kadetsko EP

 

Nakon tjednih priprema u Varaždinu i Nedelišću, hrvatska ženska i muška kadetska reprezentacija ovog vikenda imaju pred sobom kvalifikacijske turnire za odlazak na Europsko prvenstvo.

U Varaždinu je tako od prošlog tjedna trenirala kadetska U17 ženska reprezentacija, pod vodstvom izbornika Miodraga Stojakovića, a u Nedelišću U18 muška kadetska reprezentacija s izbornikom Antoniom Suraćem.

Turnir ženske U17 reprezentacije igra se u Varaždinu, od 22. do 24. travnja. Prvoga dana, u petak, Hrvatska u 18.30 sati igra protiv Latvije, u subotu u istim terminu protiv Estonije te posljednjeg dana, također u 18.30 protiv Rumunjske.

Izbornik Miodrag Stojaković uoči početka kvalifikacijskog turnira kaže:

„Želja nam je kvalificirati se na Europsko prvenstvo, za što ćemo morati osvojiti prvo mjesto u skupini. Mislim da to možemo, imamo dobru generaciju koja to zaslužuje. U sklopu priprema odradili smo i dvije pripremne prijateljske trening-utakmice, protiv Kitro Varaždina, kojeg smo dobili 3:2, te Don Bosca iz Zagreba od kojeg smo izgubili 1:2. Rezultati nisu bili primarni, a i puno smo kombinirali sa sastavom. U našoj skupini prema onome što znamo najveće su nam konkurentice za prvo mjesto Rumunjke, s kojima se sastajemo posljednjeg dana turnira. Na kraju su nam otpale dvije igračice, Perić i Zubanović,” rekao je izbornik Stojaković.

Kadeti svoj kvalifikacijski turnir imaju u Napulju, kamo su iz Nedelišća otputovali autobusom još u utorak, vozeći se do tamo 14 sati. Oni uz domaćine Talijane, s kojima igraju u petak, imaju za protivnike i Francuze, s kojima se sastaju u nedjelju. I oni, kao i kadetkinje, za odlazak na EP moraju biti prvi u svojoj skupini.

Izbornik Surać nakon dolaska u Italiju je kazao:

“Otpali su još prije puta zbog ozljede Mičetić i Šunjo, a ovdje nam se na treningu ozlijedio i jedan od tri srednja blokera Jakopec. Iskrenuo je skočni zglob no vidjet ćemo hoće li ga fizioterapeut moći osposobiti za igru. U sklopu priprema odigrali smo u Mariboru prijateljski trening susret s kadetskom reprezentacijom Turske, koja se pripremala tamo za turnir u Srbiji, i izgubili 1:3. Taj nam je susret dobro poslužio kao priprema za ono što nas čeka u Napulju. Skupina je iznimno teška, no mi smo se tu došli nadigravati, jer ne mislimo da smo bez svojih šansi. Ova generacija ima potencijala a obzirom da se tu radi o kadetima, svašta je moguće na ovom turniru“, optimistički je na kraju rekao izbornik Antonio Surać.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top