Muška SuperligaŽenska SuperligaDruge finalne utakmice play offa u srijedu i četvrtak u Kaštelima

26/04/2022

Nakon prvih utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, odigranih proteklog vikenda u Domu odbojke, na rasporedu su drugi susreti, u finalnoj seriji na dvije pobjede.

Mladost je slavila u oba susreta, odbojkaši su u subotu s 3:0 pobijedili Ribola Kaštela, a odbojkašice dan kasnije s 3:1 Marinu Kaštela. U srijedu se stoga u Kaštelima igra drugi susret muškog doigravanja, od 18.00 sati, a u četvrtak je na rasporedu, od 20.15 druga utakmica odbojkašica. Obje utakmice prenosi SPTV.

Odbojkaši Mladosti vrlo su lako zapravo došli do pobjede u prvoj utakmici, no svjesni su da će Kaštelani u drugom susretu sve učiniti ne bi li izborili ‘majstoricu’, treći susret koji bi se ponovno ovog vikenda igrao u Zagrebu. Uostalom, na taj su način i došli do finala, pobjedom od 2-1 u polufinalnoj seriji protiv favorizirane Murse Osijek.

Ivan Rančić, trener Ribola Kaštela, stoga je još u Zagrebu poručio da će „napraviti sve u drugoj utakmici da se ponovno vrate u Zagreb.”

Libero Kaštelana, Hrvoje Pervan, između ova dva susreta kaže:

“Mladost nas je stvarno dobro izservirala u prvom susretu, što i ne čudi jer tako serviraju cijelu sezonu. Vidi se da je iza njih jako dobra europska sezona. Mi se nismo najbolje snašli, ali do srijede ćemo skupiti glave i pokušati se još jednom vratiti u Zagreb. Idemo sportski poginuti jer kako se kod nas kaže, ‘ima još u’ja u svići’. Mislim da još nismo sve rekli…”

Ivan Zeljković, primač-pucač Mladosti, bio je vrlo raspoložen u prvom susretu, a pred drugi će reći:

“Držali smo se plana u prvoj utakmici, Ribola nije imala nikakve šanse, i nadam se da ćemo tako nastaviti i u Kaštelima. Tamo nije nikada lagano igrati, vlada domaća atmosfera, ambijent je drugačiji, i biti će sigurno teže. Oni će tražiti svoju šansu za treću utakmicu, no mi moramo zato biti mentalno jaki. I nastaviti servirati kao i na prvoj utakmici u Zagrebu.”

Kod odbojkašica prvi je susret bio puno neizvjesniji, iako je Mladost na kraju slavila s možda varljivih 3:1. Jer, Kaštelanke su bile i te kako dostojne suparnice, unatoč okrnjenom sastavu zbog ozljede.

Kapetanica Mladosti i organizatorica igre Klara Perić nakon prvog susreta je odmah konstatirala:

„Želimo to okončati u dva susreta, iako nismo bile zadovoljne našom igrom, pogotovo u zadnjim fazama seta, gdje smo puno griješile i gdje je dolazilo do pada koncentracije i nervoze. Zato se u drugoj moramo na to fokusirati i ispraviti pogreške, držeći se svoje igre i kontinuiteta.”

Izabela Štimac, libero Mladostašica, dodala je iskreno:

„Očekivale smo lakšu prvu utakmicu, stoga oprezno idemo u Kaštela. Biti će to psihički teška utakmica, kraj je sezone, puno je susreta iza nas, ali se nadam dobrom ishodu i još jednoj pobjedi. Nema opuštanja, moramo biti hladne glave, koliko god setova igrale. Znamo što nas tamo očekuje, biti će sigurno odlična atmosfera, koja i nas potakne da igramo bolje. Dvorana nam je poznata, iako nam je uvijek mali problem boja terena na koju ipak nismo navikle, više nego sama podloga, obzirom da je u Kaštelima parket, a kod nas taraflex.”

Nika Stanović, najbolja igračica Marine Kaštela u prvoj utakmici ovako najavljuje drugi susret:

„Igrale smo oslabljene, no uspjele smo to nadoknaditi. Očekujemo punu dvoranu kod nas doma, i Mladosti sigurno neće biti lako igrati u toj atmosferi, koja je za nas poticajna i dodatni vjetar u leđa. Želimo se još jednom vratiti u Zagreb, i nećemo se sigurno lako predati kod kuće.”

Slično je nakon prve utakmice poručio i trener Marina Kaštela Milorad Krunić, „imamo što pokazati u Kaštelima, i nadam se povratku u Zagreb na treću utakmicu.“

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top