Ženska SuperligaI Mladostašice obranile kao i njihove klupske kolege prvo mjesto u Hrvatskoj

28/04/2022

Još jedan trijumf Mladosti u Kaštelima, u dva dana zaredom osvojili su dvije krune. Apsolutno zasluženo. Naime, večer prije, u srijedu u Kaštelima, odbojkaši Mladosti pobijedili su domaću momčad Ribola Kaštela s 3:1 i obranili naslov prvaka Hrvatske, pa su se tim primjerom povele i njihove klupske kolegice, pobijedivši u drugoj utakmici doigravanja za prvakinje Hrvatske Marinu Kaštela s 3:0 (17, 15, 21) i u seriji na dvije pobjede sve riješile ‘dvokorakom’.

Bila je to njihova osveta na neki način Kaštelankama koje su ih pobijedile u polufinalu domaćeg Kupa lišivši ih tako veselja obrane dvostruke krune. Koliko je to Mladosti bilo važno dokaz je i nakon toga odmah ekspresna promjena trenera, Leonarda Barića je zamijenio Branislav Franić. Koji je s Mladostašicama odradio sjajan posao u kratkom vremenu, stabiliziravši ekipu i osvojivši najvažniji trofej u sezoni, naslov prvakinja Hrvatske, njihov petnaesti.

Prvi je set nekako išao u očekivanom smjeru ispitivanja snaga, niti jedna se ekipa nije uspjela značajnije rezultatski odlijepiti do polovice seta, no nakon 8:8 Mladost odlazi na 19:11, pa 21:13 i taj set osvaja sa uvjerljivih 25:17. Na krilima te energije Mladost furiozno starta i u drugom setu, osjetnije vode kod 10:4, pa odlaze na 18:9, 22:11 do krajnjih 25:15, velikih +10 prednosti.

Treći je bio jedina šansa Kaštelanki, tako su ga i shvatile, dale su sve od sebe, no na kraju su morale priznati da je Mladost u ovoj sezoni bolji sastav. Nakon 10:6 gošći, odlaze Zagrepčanke i na 17:13 i 19:16, a domaće ih sustižu kod 19:20 na servise Zdilar, no Marković sjajnim blokom ponovno vrača Mladost na pravi put, vode 21:19, da bi sve na kraju završilo njezinim poenom za konačnih 25:21 i veliku pobjedu od 3-0 u setovima.

Trener pobjedničke ekipe Mladosti, samozatajni Branislav Franić iskreno je na kraju konstatirao:

„Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a suparnicama na lijepom otporu. Mislim da smo bili toliko dominantni u ovom susretu da niti u jednom trenutku nije bila ugrožena naša pobjeda. Tek je na kraju trećeg seta došlo malo do umora kod nekih djevojaka, malo zbog netreniranja, ozljeda i bolesti, pa smo napravili male rotacije i na kraju, rekao bih čak, rutinski pobijedili.“

Milorad Krunić, strateg Marina Kaštela, dodao je:

„Čestitke Mladosti na zasluženom naslovu prvakinja, nadigrale su nas u Zagrebu, nadigrale sada u Kaštelima. Nažalost, nakon jedne dobre sezone ostaje žal za ovim finalem, što nismo bili više konkretniji i kompletniji da malo ‘zakuhamo’ situaciju. Danas nije išlo, stvarno nismo bili psihički spremni. Čak sam primijetio kroz sezonu da mi zapravo puno bolje igramo na gostovanjima, i to se i sada pokazalo.“

Ekipi Marine Kaštela srebrne je medalje i pehar podijelio stručni tajnik HOS-a Frane Žanić a pobjednicama zlato oko vrata objesila Mirjana Milić, predsjednica stručnog savjeta HOS-a.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top