AktualnoReprezentacijeZlatna europska ligaHrvatska izgubila od Francuske u polufinalu Zlatne skupine Europske lige

16/06/2022

Sraz najbolje prvoplasirane i najbolje drugoplasirane ekipe Zlatne skupine Europske lige, Francuske i Hrvatske, odigran je u Orleansu, susret polufinala, susret dobro poznatih rivala koji su se sada borili za finale Europske lige. Naime, zbog ratnih sukoba u Ukrajini Final Four koji se tamo trebao odigrati otkazan je pa se pribjeglo odigravanju polufinalnih i finalnih susreta. U drugom polufinalnom susretu Češka, prvoplasirana u našoj skupini B, je s 3:2 savladala Rumunjsku.

Bio je to i susret u kojem su naše reprezentativke žudile za revanšom, jer su ih baš lani Francuskinje pomalo neočekivano zaustavile u osmini finala Europskog prvenstva pobijedivši s 3:2.

I ta se želja vidjela od starta utakmice, jer su naše reprezentativke povele s 6:1, imale i 9:3, no tada se igra potpuno i neobjašnjivo promijenila. Francuskinje rade nevjerojatnu seriju 15-0 na servise Rotar, i taj je set otišao u nepovrat, domaće ga odbijaju sa 25:16. Ništa bolje nije bilo niti u drugom setu, koji su domaće dobile s 25:17. Naše bez poena na servisu, slabog bloka i još slabijeg prijema servisa, prilično dezorijentirane.

Pokušao je naš izbornik Akbas izmjenama pronaći raspoložene igračice, no ovoga puta ih nije pronašao, pa je izostalo buđenje kao u susretu sa Slovakinjama, kada su naše od 0-2 okrenule na 3-2 u setovima.

Treći set bio je samo preslika dotadašnjeg dijela susreta, Francuskinje su dobile i taj period igre s 25:13 i odjurile po prvi puta otkako se natječu u finale Europske lige. Potpuno zasluženo, dok su naše reprezentativke osim odličnog ulaska u meč ostale potpuno blokirane do kraja susreta.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top