Odbojka na pijeskuKadetkinje KOP Žnjan i kadeti KOP Čazme prvaci Hrvatske

25/06/2022

Klub odbojke na pijesku Žnjan iz Splita u ženskoj konkurenciji, i KOP Čazma u muškoj su ovogodišnji prvaci Hrvatske u kategoriji kadetkinja i kadeta. Mlade odbojkašice i odbojkaši na pijesku natjecali su se na odlično pripremljenim terenima KOP Vrapče u Zagrebu.

Kod djevojaka KOP Žnjan je s 2:0 u finalu nadvisio pulsku HAOK ŽAL Banjole. U borbi za brončanu medalju u neizvjesnoj borbi nakon 1:1 u utakmicama, i 2:2 u setovima na poen razliku treće mjesto u Hrvatskoj osvojile su kadetkinje AOK Osijeka omjerom poena 70:56 za ekipe s Drave. U ženskoj konkurenciji se za ulazak u polufinale grčevito borilo u tri kvalifikacijske skupine. I svi su svoja mjesta u borbi za medalje jako teško osvojili. Naime u sve tri skupine i prvo plasirane i drugoplasirane ekipe imale su isti broj bodova, tri, ali i omjer osvojenih setova. Tek omjerom poena, odnosno koeficijentom izgubljenih i osvojenih poena po setovima došlo se do tri prvaka skupina KOP Opatija, KOP Žnjan i HAOK Žal Banjole. I ponovno matematika je između tri drugoplasirane ekipe izračunala da koeficijentom setova u polufinale od tri ekipe s tri boda ide AOK Osijek.

Kod kadeta kroz kvalifikacije u skupinama došlo se do četiri polufinalista.  KOP Festung Brod i KOP Zagreb, te KOP Žnjan i KOP Čazma. Nakon rezultata 2:0 i 4:0 u setovima u finalu je završio kasniji pobjednik KOP Čazma, dok su u drugom polufinalu slavonsko brodski KOP Festung Brod i mladi Zagrepčani odigrali neriješeno 1:1, ali i u setovima 2:2, pa su u finale išli Zagrepčani zahvaljujući tri osvojena poena u setovima više. U finalu je također bilo neriješeno, ali set razlika od 3:2 je bila na strani momaka iz Čazme koji su time postali državni prvaci.

Kod momaka konačni redoslijed nakon finala terenima u Vrapču je 1.KOP Čazma, 2.KOP Zagreb, 3.KOP Žnjan, 4.KOP Festung Slavonski Brod, dok su peto mjesto podijelili KOP Retfala Mursa i KOP Opatija. Kod djevojaka nakon cjelodnevnih borbi imali smo na kraju ovakav redoslijed: 1.KOP Žnjan, 2.HAOK Žal Banjole, 3.AOK Osijek, 4.KOP Opatija, dok su peto mjesto podijelili KOP Retfala Osijeka i KOP Festung Brod, a sedmo su dijelili ŽKOP Jarun, KOP Osijek i KOP Čakovec.

Za istaći je kako su ekipe KOP Retfala Mursa kod kadeta i KOP Žnjan u konkurenciji kadetkinja nastupili jako oslabljeni jer su im veći dio igračica i igrača bili na srednjoškolskim igrama u Brazilu, što se posebno odrazilo na rezultat Osječana, a i Spličanke su teško došli do očekivanog zlata.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top