Odbojka na pijesku1. hrvatska liga u odbojci na pijesku

27/06/2022

KOP Siget u ženskoj konkurenciji, ali i u muškoj, u 1.hrvatskoj odbojkaškoj ligi na pijesku nakon odigranih šest kola su vodeći. Djevojke iz KOP Siget imaju 11 osvojenih bodova, tri više od prvo pratećeg KOP Žnjan s osam. Drugoplasirani u muškoj 1.ligi je KOP Opatija koja za Sigetom zaostaje samo jedan bod.

U prvih šest kola ženske konkurenciji viđeno je mnoštvo odličnih utakmica ali i velika izjednačenost lige pa se događalo da niže rangirani uzimaju bodove vodećim ekipama. Pa je tako između osmo plasirane ekipe AOK Osijek i trećeplasiranog KOP Čakovec razlika samo četiri boda. Utakmice prvih šest kola igrane su na terenima KOP Vrapče koji su doista bili odlično pripremljeni a svoj posao dobro je odradila i liječnička služba jer zbog ekstremnih vrućina bilo je nekoliko intervencija zbog šoka i kolapsa sudionika. Dio ekipa nije nastupio kompletan iz razloga što svi igrači i igračice koji su maturanti imaju već idući dan najteži dio državne mature, ispit iz matematike, pa su uglavnom i izostali s ovih utakmica u Zagrebu.

Redoslijed nakon prvih šest kola kod muških je 1.KOP Siget, 2.KOP Opatija, 3.KOP Žnjan, 4.KOP Zagreb, 5.KOP Vukovar, 6.KOP Umag i 7.KOP Retfala

Redoslijed nakon prvih šest kola kod žena je 1.KOP Siget Zagreb, 2. KOP Žnjan Split, 3.KOP Čakovec, 4.HAOK Žal Banjole Pula, 5. KOP Opatija, 6.KOP Jarun Zagreb, 7. KOP Retfala Osijek i 8. AOK Osijek

Kod muških ističemo sraz dvije vodeće ekipe. U svojoj utakmici KOP Opatija i KOP Siget odigrali su 1:1, omjerom setova 2:2, a poena 77:75 u korist pjeskaša iz Opatije. Opatijski parovi Mirković i Šormaz s 2:0 pobijedili su par Pribanić i Zelenika, dok su pak Sigećani Bosnar i Skorin istim parom dobili Opatijce Đorđević i Lozić.

Dvije vodeće ekipe u ženskoj 1.ligi KOP Siget i KOP Žnjan su se našli u 3. kolu. S 2:0 pobijedile su igračice Sigeta. Omjer setova je bio 4:1 u korist Zagrepčanki, a odnos u poenima 91:53. Bečić i Perković su s 2:0 izgubile od Sigećanki Čuček i Vrbanc, dok su Rašić i Čubelić nakon što su gubile 1:0 uspjele izjednačiti, ali na kraju su Bosnar i Skorin u trećem setu slavile s 15:9 i potvrdile pobjedu ekipe iz Zagreba.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top