OstaloServeSERVE – Bugarski odbojkaški savez započeo je novi veliki projekt usmjeren prema mladima u Bugarskoj

06/07/2022

Bugarski odbojkaški savez dobio je veliki dvogodišnji projekt, sufinanciran od strane EC Erasmus + programa u području sporta /2022. – 2024./ pod nazivom SERVE /№ 101050341/. Projekt je u partnerstvu s Bugarskom nacionalnom sportskom akademijom, sveučilištem u Beču, odbojkaškim savezom Srbije i Hrvatskim odbojkaškim savezom.

SERVE su  ( eng. Smart Education Resources in Volleyball Environment)  pametni obrazovni resursi u odbojkaškom okruženju. Glavni cilj SERVE-a je promicanje obrazovanja u sportu i kroz sport te poticanje dvojne karijere ( eng. DC ) sportaša uspostavom transeuropske mreže od tri nacionalna odbojkaška sportska saveza i dva vodeća sportska znanstvena sveučilišta iz 4 europske zemlje za razvoj, razradu, testiranje i procjenjivanje  održivog europskog  modela obrazovanja i treninga u odbojci SERVE-a  za povećanje vještina u masovnim sportovima, školskom obrazovanju i rekreativnim obiteljskim sportovima, te  pružiti novi dvostruki put karijere za sportske talente.

Novi model SERVE-a  uključivat će razradu potpuno novog sveobuhvatnog programa tkz. eLearning, temeljenog na europskoj sportskoj federaciji, digitalne platforme i mobilne aplikacije temeljene na odbojkaškoj znanosti, podacima i medijima. Program SERVE namijenjen je sportašima iz masovnih sportskih klubova, uključujući 300-tinjak djece i adolescenata od 9 do 19 godina, 30 odbojkaških trenera, profesora tjelesnog i studentskog uzrasta, kao i rekreativnih odbojkaša.

SERVE će uključivati ​​odbojkaške sportaše različite dobi i različitih kulturnih, društvenih i ekonomskih pozadina koji žive u udaljenim područjima ili se suočavaju sa socio-ekonomskim poteškoćama, dok su načela socijalne uključenosti i rodne ravnopravnosti ugrađeni u sve aktivnosti projekta. SERVE je dizajniran u potpunosti u skladu s europskim zelenim politikama jer predviđa zeleni pristup koji se primjenjuje tijekom cijelog životnog ciklusa projekta.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top