Odbojka na pijeskuOdržan seminar za trenere odbojke na pijesku

20/07/2022

U vrlo aktivnoj pjeskaškoj sezoni 2022, jedini vikend bez turnira i natjecanja HOS je iskoristio da okupi trenere i buduće trenere na seminaru odbojke na pijesku. Prvi, a slobodno možemo reći i povijesni seminar za trenere odbojke na pijesku u Hrvatskoj održan je 16/17.7. u Zagrebu na terenima u Vrapču.

 

Seminar je organiziran u suradnji s Josipom Pribanićem, certificiranim FIVB trenerom i najmlađim trenerom na svijetu koji je osvojio završnicu FIVB World Toura 2021 s njemačkom ekipom Borger/Sude. Iako mlad, Josip ima zavidno međunarodno trenersko iskustvo koje je kroz dva dana podijelio s 15 sudionika seminara.

 

Cilj seminara bila je priprema i dijeljenje specifičnog znanja za odbojku na pijesku u svrhu izgradnje i vođenja kvalitetnijih budućih hrvatskih igrača i igračica odbojke na pijesku. U teorijskom dijelu, seminar je obuhvatio sve elemente odbojke na pijesku i specifičnosti ovog sporta, planiranje treninga, trenerske filozofije, tranziciju igrača iz dvorane na pijesak, igranje po vjetru te analizu protivnika. U praktičnom dijelu održana su tri treninga: pokazni trening pod vodstvom Josipa, trening za trenere i trening pod vodstvom sudionika seminara koji su dobili priliku okušati se u treniranju najboljih hrvatskih pjeskaša.

 

Tijekom ova dva dana, polaznici i predavač su aktivno raspravljali po svim temama vezanim za odbojku na pijesku te iskazali zadovoljstvo seminarom. Jednoglasno su se složili da je ovakvo okupljanje trenera i dijeljenje znanja i iskustava veliki korak za odbojku na pijesku u Hrvatskoj te da seminari odbojke na pijesku trebaju postati praksa.

 

Veliko hvala Josipu i svim sudionicima na dijeljenu znanja. Ovo je samo početak, vidimo se sljedeći put!

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top