Odbojka na pijeskuDinastija Pokeršnik nastavila je svoju vladavinu ičićanskim pijeskom

16/08/2022

Mlađi brat Jan je u paru s novim partnerom, Rokom Bračko-m, obranio prošlogodišnji naslov i potvrdio pravilo da svaki njegov dolazak na odbojkaški Masters podno Učke donosi titulu. Epitet jednog od najvećih favorita za osvajanje devetog izdanja turnira opravdala je i nova kraljica Ičića Katarina Pilepić. Novljanska odbojkašica u paru sa Zagrepčankom Sarom Radanović postala je prva igračica iz Primorsko-goranske županije koja je otišla do kraja na najcjenjenijem hrvatskom turniru u odbojci na pijesku. Splićanke, mlade hrvatske reprezentativke, Lea Rašić i Lucijana Terze, pomalo su iznenađujuće stigle do finala. Namučile su iskusnije suparnice, držale ih u oba seta budnima (18:21, 18:21), ali nisu uspjele napraviti još jedno iznenađenje.

 

Hrvatski finale

– To je super znak za hrvatsku odbojku na pijesku. Malo smo istisnule strane igračice. Djevojke iz Splita imaju puno potencijala i u budućnosti će biti jako dobar par – nastavila je Katarina Pilepić, odbojkašica iz Novog Vinodolskog, koja je uoči Mastersa Ičiće označila važnom sportskom postajom.

– Prije mjesec dana sam u Novom listu rekla da mi je jedan od sportskih ciljeva u životu osvojiti turnir u Ičićima i eto, uspjela sam. Sretna sam zbog toga. Uživam u Ičićima, u odbojci na pijesku. Atmosfera na turniru je uvijek jako dobra. Vidjet ćemo kako će razvijati situacija idućeg ljeta. Dok sam mlada i imam snage sigurno ću igrati pijesak… – rekla je Pilepić.

U susretu za treće mjesto Slovenke Špela Morgan i Anja Maček bile su bolje od slovensko-zagrebačke kombinacije, Nine Lovšin i Valentine Vrbanc (2:1).

 

 

Domaće snage

Muški finale donio je izjednačen i napet meč koji je vrlo lako mogao otići i na drugu stranu. Stefan Mirković i Nenad Šormaz, dvojac iz Brčkog, koji inače brani boje KOP Opatija na PH-u, posustao je tek u trećem setu. Dobili su prvi set 21:19, Slovenci su uzvratili istom mjerom u drugom setu (21:19), a onda je u trećem setu počelo dolaziti do izražaja iskustvo igranja finala Jana Pokeršnika. Stariji brat Danijel je u paru s Črtom Bošnjakom u susretu za treće mjesto svladao sunarodnjake Urha Porta i Davida Renka (2:0). Od domaćih parova nadomak polufinala ostao je Lovranac Tonko Pavičević sa Zagrepčaninom Markom Babokom.

Sportski direktor KOP Opatija Ivan Đorđević u paru s još jednim Opatijcem, Sandrom Dukićem, nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh i plasirati se u borbu za prva četiri mjesta.

– Muški finale je stvarno bio napet. Neću reći da je bio najkvalitetniji do sada jer se uvijek čini da je svaki iduće finale bolji od prošloga. U polufinale su ušle četiri ekipe koje su pokazale stvarno vrhunsku odbojku i to je jako bitno za turnir i sve ove klince koji imaju priliku gledati vrhunsku odbojku. Ponosni smo i na hrvatski finale u ženskoj konkurenciji jer je odbojka na pijesku u Hrvatskoj godinama bila više muški sport, međutim, posljednjih godina se i to mijenja, a mislim da smo u tome umnogome doprinijeli i mi radom na promociji odbojke na pijesku u našoj županiji – rekao je Ivan Đorđević.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top