Odbojka na pijeskuHAOK Žal Banjole mlađe kadetske prvakinje Hrvatske

16/08/2022

Pjeskašice, mlađe kadetkinje, pulske HAOK Žal Banjole, ovogodišnje su klupske prvakinje Hrvatske. Na terenima uvale Valkane u Puli u finalu su svladali vršnjakinje iz AOK Osijeka rezultatom 2:0. U borbi za treće mjesto sastale su se ekipe KOP Opatija i OK Ferivi Višnjevac. Brončanu medalju osvojile su mlade odbojkašice na pijesku osječkog OK Ferivi Višnjevac nakon što su svladali Opatijke s 2:0.

Ovogodišnji šampion do finala je stigao osvajanjem prvog mjesta u svojoj skupini u kojoj su igrali još OK Gusar iz Omiša, KOP Opatija i KOP Osijek. Iz ove skupine kao drugoplasirani u polufinale se plasirale djevojke iz KOP Opatija.

Viceprvakinje, AOK Osijek, do polufinala su stigli osvajanjem prvog mjesta u skupini gdje su iza sebe ostavili OK Ferivi, KOP Čakovec i KOP Retfala iz Osijeka. Drugo mjesto i također polufinale osvojila je ekipa Ferivija gdje je izgubila od HAOK Žal Banjole. AOK Osijek je pak do finala došao nakon što je u polufinalu s 2:0 pobijedio igračice iz Opatije. Tako su prvo mjesto zauzele domaće Puljanke iz HAOK Žal Banjole, drugo AOK Osijek, treći, također iz Osijeka OK Ferivi Višnjevac ,a četvrto mjesto pripalo je KOP Opatija. Nakon razigravanja za pozicije od petog do osmog mjesta dobili smo slijedeći redoslijed. Peto mjesto za OK Gusar Omiš, šesto KOP Čakovec, sedmo KOP Osijek i osmo KOP Retfala.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top