Odbojka na pijeskuProglašeni pojedinačni prvaci i prvakinje Hrvatske u odbojci na pijesku

30/08/2022

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku 2022 sastojalo se od četiri turnira otvorenog tipa što znači da su se mogu prijaviti svi zainteresirani, uključujući i strane državljane.

 

Natjecatelji su redom u Novalji, Ninu, Ičićima i Sisku sakupljali bodove. Ekipa s najvećima brojem bodova proglašena je prvacima odnosno prvakinjama Hrvatske.

Prvakinje su mlade Lea Rašić i Lucijana Terze koje su se pokazale kao najkonzistentnija ekipa sezone, igrale tri finala i osvojile tri srebrne medalje.

“Prije svega velika mi je čast dobiti priznanje prvakinja Hrvatske. Jako veliki korak s obzirom na to da smo na svakom pojedinačnom natjecanju bile najmlađe. Kako znate, s godinama dolaze i razne predrasude koje smo nadam se svojim rezultatima srušile. Kao i svugdje, bilo je i poraza i padova, ali  svaki pad je bio motivacija za više i dalje. U suštini smo jako zadovolje finalnim rezultatima i nadamo se da će iduća godina biti još uspješnija.” rekla je prvakinja Lea Rašić.

 

Prvaci su Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika, koji su također igrali tri finala, te s dva zlata i jednim srebrom obranili titulu sa zadnjeg pojedinačnog prvenstva (2019).

“Ove sezone smo dosta vremena provodili na pijesku i gotovo svaki vikend bili na nekom turniru. Sav uloženi trud se isplatio što pokazuju rezultati te priznanje za prvake hrvatske. Bio je užitak igrati s Hrvojem, dobra atmosfera van terena se prelila i na igru u terenu sto je u odbojci na pijesku izrazito bitno. Veselim se idućoj sezoni, u kojoj se nadam još jačim turnirima.” osvrnuo se na sezonu prvak Jurica Skorin.

 

Čestitamo prvakinjama i prvacima i vidimo se sljedeće ljeto u još boljem izdanju!

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top