Odbojka na pijeskuRadanović/Lovšin i Pribanić/Zemljak osvojili Sisak Open

30/08/2022

Serija turnira Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku zaključena je turnirom u Sisku. Nakon Novalje, Nina i Ičića, sisački bazeni Caprag ugostili su 13 muških i 9 ženskih parova.

 

Žensko finale su izborile iskusne Sara Radanović/Nina Lovšin i mlade Lea Rašić/Lucijana Terze. Ove dvije ekipe su ranije u turniru odigrale vrlo napet meč u kojem su pobjedu odnijele Lea i Lucijana. Međutim u finalu su Sara i Nina uvjerljivo uzele zlato.

Treće mjesto kod žena osvojile su Ema Čuček i Laura Vuk.

“Iznimno sam zadovoljna našom igrom, pogotovo u drugom danu turnira. Nina i ja smo se prvi puta nalazile s iste strane terena i bio mi je stvarno užitak igrati s njom.

Izuzetno me veseli puno mladih lica i činjenica da mlade Splićanke Terze/Rašić cijelu sezonu vrlo dobro konkuriraju nama starijima te da se konstantno srećemo u finalima. Lokacija turnira je odlična, bazeni Caprag nas već drugu godinu za redom lijepo goste. Veliko hvala organizatorima, vidimo se dogodine!” komentirala je Sara Radanović, kojoj je Sisak Open treći osvojeni turnir u nizu.

Muško finale donijelo nam je pravu odbojkašku poslasticu. Imali smo priliku gledati tri vrhunska hrvatska pjeskaša i jednog od najboljih slovenskih pjeskaša, Josip Pribanić i Nejc Zemljak protiv Jurice Skorina i Hrvoja Zelenike. Pribanić/Zemljak su u tri napeta seta savladali Skorina/Zeleniku i osvojili Sisak Open.

Treće mjesto pripalo je Damiru Paleki i Tomislavu Joviću.

“Turnir je bio jako dobro organiziran i vidjelo se da su si domaćini dali truda, od dobro posloženih terena i prostora za zagrijavanje do hrane i pića. Drago mi je da je sudjelovalo nekoliko slovenskih ekipa što uvijek podigne razinu turnira na ljestvicu više. Jako mi je drago da smo Nejc i ja, unatoč tome što smo prvi put igrali zajedno, uspjeli zatvoriti hrvatsku sezonu odbojke na pijesku s pobjedom i to ni manje ni više nego protiv najboljeg hrvatskog para.” komentirao je osvajač Josip Pribanić.

Josipovog partnera, Slovenaca Nejca Zemljaka pitali smo kako privući više vrhunskih igrača poput njega na turnire odbojke na pijesku u Hrvatskoj: “poboljšati komunikaciju tako da igrači znaju gdje i kada se turniri igraju, i naravno nagradni fond”.

 

Hvala organizatorima iz Siska i gradu Sisku koji su se pokazali izvrsnim domaćinima!

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top