AktualnoReprezentacijeHrvatska za 56 minuta pobijedila 3:0 Farske otoke u gostima

11/09/2022

Manje od sat vremena, točnije 56 minuta čiste igre, trebalo je hrvatskoj ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji da u Torshavnu pobijedi domaću selekciju Farskih otoka s 3:0 (10, 6, 13). Ovime su na pravi način Hrvatice okončale kvalifikacijsku skupinu A za odlazak na Europsko prvenstvo dogodine, plasiravši se uz Rumunjsku na smotru najboljih ekipa Starog kontinenta 2023. godine.

O susretu na Farskim otocima nema se što puno za reći, Hrvatice su dominirale od prvog do posljednjeg poena, s time da je zapravo igrala pričuvna postava. Naime, izbornik Hrvatske, Turčin Ferhat Akbas, na teren je poslao Klaru Perić kao organizatoricu igre, Nataliju Tomić na poziciji korektorice, Josipu Marković i Miku Grbavicu kao primačice-pucačice, Emu Strunjak i Betu Dumančić kao srednje blokerice te Dijanu Karatović kao libera.

Grbavica i Strunjak s 12 poena najučinkovitije u susretu, a i kompletna ekipna statistika je na našoj strani: 12 as servisa (6 Strunjak), domaće tek jedan poen, 4 bloka Hrvatske (Grbavica 3), Farski otoci i tu bez poena. Hrvatska 31 poena u napadu, domaće tek 10, uz 38% prijema servisa (Hrvatska 45%).  Farski otoci imali su 28 neforsiranih pogrešaka, Hrvatska 18 (8 u trećem setu).

Kao kuriozitet, prvi i jedini time-out Hrvatska je uzela u trećem setu kod vodstva od 18:11, te podatak da je Hrvatska imala 34 break-poena (Strunjak 10), a domaća ekipa tek – dva!

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top