AktualnoReprezentacijeHrvatska reprezentacija priprema se u Turskoj za Svjetsko prvenstvo

16/09/2022

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Istanbulu je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo.  Izabranice Ferhata Akbasa u kampu njegovog kluba Ezaczibasci, u kojem od ove sezone igra naša kapetanica Samanta Fabris, odigrat će nekoliko pripremnih utakmica. Uz Ezaczibasci, naše reprezentativke odmjerit će snage i s klubom PTT Ankara.

 

„Počele smo posljednji ciklus priprema u kojem nas očekuje nekoliko pripremnih utakmica koje će nam biti pokazatelj na čemu trebamo poraditi da se što bolje pripremimo za Poljsku, ali i sve ostale reprezentacije koje nas čekaju na Svjetskom prvenstvu. Dijeli nas tjedan dana do početka, jako smo uzbuđene, ekipa je u dobroj formi. Nadam se da ćete nas pratiti i podržavati. Dat ćemo sve od sebe da pružimo što bolje igre i rezultat!“ – izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

 

Hrvatska 23. rujna otvara 19. FIVB Svjetsko prvenstvo u nizozemskom Anhremu u 18 sati u utakmici s Poljskom. Prvenstvo se u Poljskoj i Nizozemskoj igra od 23. rujna do 15. listopada. Uz Hrvatsku u Grupi B su Poljska, Turska, Dominikanska republika, Južna Koreja i Tajland.

 

„U završnoj smo fazi priprema, iza nas je dugo, odlično odrađeno ljeto s osvojenim Challenger Cupom u Zadru. Uspjele smo se plasirati i na Europsko prvenstvo. U Istanbulu se pripremamo taktički, tehnički i odbojkaški za sve ono što nas čeka na Svjetskom prvenstvu!“ – otkriva Lucija Mlinar i dodaje: „Atmosfera je super, treniramo jako dobro i ciljano. Sve ide u jednom jako dobrom smjeru, da što bolje odradimo SP. Sve uvjete koje ovdje imamo i koje je naš izbornik posložio uz svoj klub, imamo jako puno ispomoći i ostalih trenera i sve je odlično. Vjerujem da ćemo što uspješnije odraditi Svjetsko prvenstvo jer smo na to svi maksimalno fokusirani!“

 

Hrvatska nakon Poljske u skupini B igra 28. rujna u 14 sati protiv Tajlanda, 29. rujna u 17.30 protiv Turske te 1. listopada u 17.30 sati protiv Koreje.

 

Na pripremama za Svjetsko prvenstvo su: Klara Perić, Samanta Fabris,  Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top