AktualnoReprezentacijeHrvatske reprezentativke optimistične dočekuju utakmicu protiv Dominikanske republike na SP

26/09/2022

Hrvatska odbojkaška reprezentacija sutra u Grupi B optimistično čeka utakmicu protiv Dominikanske republike koju na FIVB Svjetskom prvenstvu igraju u 17.30 sati. Reprezentativke Lea Deak i Izabela Štimac otkrivaju što očekuju od ekipe s kojom se do sada nisu imale prilike susresti.

 

„Znamo o njima da su iskusna i napadačka ekipa koja dugo godina igra zajedno tako da je najbitnije da u utakmicu uđemo fokusirani i da cijeli tok utakmice ovisi o nama i našem držanju taktike!“ – najavila je Lea Deak.

 

Na otvaranju prvenstva Hrvatska je poražena od reprezentacije Poljske. Uz Hrvatsku u Grupi B su Poljska, Turska, Dominikanska republika, Južna Koreja i Tajland. Hrvatska 28. rujna u 14 sati igra protiv Tajlanda, 29. rujna u 17.30 protiv Turske te 1. listopada u 17.30 sati protiv Koreje.

 

„U utakmici s Poljskom smo pokazale da možemo parirati velikim ekipama na ovako velikom natjecanju. Pokazale smo kako funkcionira naša obrana, naš prijem i napad. Ako ćemo tako igrati s ostalim ekipama na ovom natjecanju možda ćemo i slaviti!“ – izjavila je Izabela Štimac.

 

Na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

 

FIVB Svjetsko prvenstvo igra se do  15. listopada u Nizozemskoj i Poljskoj. Sve utakmice u izravnom su TV prijenosu na Sport klub kanalima.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top