Odbojka na pijeskuPrvo međunarodno klupsko natjecanje u odbojci na pijesku na MEVZA prvenstvu klubova za odbojku na pijesku u Beču

14/02/2023

Od 17. do 19. veljače 2023. godine klubovi odbojke na pijesku iz pet zemalja (Austrija, Slovačka, Češka, Hrvatska i Mađarska) sastat će se na prvenstvu klubova odbojke na pijesku u Beču. Turnir se održava u dvorani odbojke na pijesku austrijske reprezentacije u MAXX Sportcenter-u u Beču.

Frane Žanić, sportski direktor MEVZA-e: „Tako sam ponosan i sretan što MEVZA organizira ovaj povijesni turnir u odbojci na pijesku za klubove. Ovo je prvi put u povijesti da imamo ovakvo natjecanje. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još puno ovakvih turnira za klubove. Sretan sam što možemo pokazati našim partnerima u svijetu da smo u dobrom napretku i da možemo dati igračima priliku da se natječu sa svojim klubovima protiv drugih klubova. Želim zahvaliti organizatoru i Austrijskom odbojkaškom savezu – jednom od naših glavnih partnera u MEVZA-i – i nadam se da će igrači uživati u turniru.”

Natjecanje se igra u klupskom vs  klupskom formatu u kojem svaki klub odbojke na pijesku sudjeluje s 2 ekipe i delegacijom od minimalno 4 i maksimalno 12 sportaša. Klub utakmica protiv kluba sastoji se od dvije utakmice koje igraju momčadi svakog kluba. Svaka se igra kroz 2 seta do 21 poen. Ako nakon ove dvije utakmice dođe do izjednačenja igra se  zlatni set na 21 bod i tako se odlučuje meč. Klubovi imaju priliku zamijeniti timske partnere kako bi na teren poslali potpuno novu koncepciju za sljedeću utakmicu.

Austrijski odbojkaški savez ponosni je prvi organizator premijere MEVZA prvenstva klubova odbojke na pijesku. U Beču se održava muški turnir dok će se ženski igrati  mjesec dana kasnije u Ljubljani u Sloveniji.

Izvor: MEVZA

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top