Ženska SuperligaMladostašice pobijedile Dinamo i u drugom susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske

27/04/2023

 

Odbojkašice Mladosti slavile su i u drugom susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske, protiv Dinama, ovoga puta na njihovom terenu na Peščenici. Bilo je, kao i u prvom susretu, 3:0, za 75 minuta igre, a zanimljivo je da su domaće u svakom setu stigle do 21. poena. No, snaga Mladosti, kompaktnost i raznovrsnost igre, presudili su i ovoga puta na kraju pobjednika.

Naime, statistički su u nekim elementima igre Dinamovke bile vrlo blizu, imale su 5 poena as servisom, Mladost 3, imale 7 poena blokom, Mladost 8, imale 52% prijema servisa a Mladost 59%, no osjetna je razlika bila u poenima u napadu – Mladost 45, a Dinamo 35 te u raspodjeli tih poena. Jer, kod Dinama samo je Lucija Babić dominirala s 20 poena, jedina dvocifrena u svojoj ekipi, dok su Mladostašice  to puno bolje raspodijelile: Andrea Mihaljević 14 poena, Josipa Marković 13 te Katatrina Pavičić 11.

Po setovima to je izgledalo otprilike ovako: u prvom su povele domaće s 1:0, imale egal kod 5:5, a sve ostalo je otišlo na stranu gošći, koje nisu niti jednom imale više od +4 poena prednosti. U drugom veći otpor Dinama, bilježimo njihovu seriju 5-0 za 10:7, potom 3-0 Mladosti za 19:17, pa 22:18 i na kraju 25:21. Ni treći nije bio baš tako lagan, tu je Mladost imala seriju 6-0 za 11:5, a Dinamo uzvraća istom mjerom za 16:17. Kod 18:18 Josipa Marković radi dva ključna poena, prolaz i as poen, za 20:18, da bio na kraju sve završilo identično kao i u prva dva seta, sa 25:21 Mladosti, za pobjedu od 2-0 u finalnoj seriji, koja se nastavlja u subotu u Domu odbojke, u 16.30 sati.

Valentina Vrbanc, bivša odbojkašica Mladosti a sada jedna od glavnih poluga Dinama, nakon susreta je rekla:

“Mislim da smo odigrale bolje nego u prvoj finalnoj utakmici, pružile smo veći otpor. Iako je Mladost dominantna, ipak je bilo puno više neizvjesnosti u svakom setu nego u prvom susretu. Mislim da smo im uspjele dostojno konkurirati, pa se nadam da će treća biti još bolja i da ćemo uspjeti izboriti barem četvrtu utakmicu. Dat ćemo sve od sebe, a jako sam zadovoljna i brojem i podrškom naših navijača.”

Mladostašica Katarina Pavičić konstatirala je nakon susreta:

“Zadovoljna sam igrom i pobjedom, vodimo s 2-0 u finalnoj seriji, no nema još opuštanja jer ništa još nije gotovo, slijedi još jedan susret u kojem želimo sve riješiti do kraja. Dinamo je bio bolji u ovom susretu nego u Domu odbojke, ipak je ovo njihov teren, servis im je definitivno bio opasniji. Svaka im čast na igri i borbenosti, lijepo je kako igraju, ali mi želimo sve riješiti u tri susreta, tako da ćemo maksimalno koncentrirane biti u subotu.”

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top