AktualnoReprezentacijeHrvatske kadetkinje na EP U17 svrstane u skupinu A u Vrnjačkoj Banji

28/04/2023

U petak je u Luksemburgu održan ždrijeb skupina Europskog U17 prvenstva za kadetkinje, koje se od 11. do 22. srpnja igra u Srbiji i Mađarskoj. Novi je sustav, sa 16 reprezentacija, podijeljenih u dvije skupine. U našoj skupini A, kojoj je domaćin Srbija u Vrnjačkoj Banji, uz domaćina i reprezentaciju Hrvatske, tu su još selekcije Italije, Bugarske, Nizozemske, Poljske, Estonije i Gruzije.

U skupini B, koja se igra u Bekescabi, domaćin je Mađarska, a igraju još Turska, Belgija, Rumunjska, Slovenija, Njemačka, Francuska i Grčka. Najprije se igraju susreti po skupinama sustavom ‘svaki sa svakim’, a potom slijedi razigravanje za plasman u drugom krugu.

Hrvatski izbornik U17 reprezentacije, Miodrag Miki Stojaković, kratko se osvrnuo na ždrijeb:

„Već letimičan pogled na skupine daje naslutiti da je naša skupina A dosta jača od skupine B. Tu je jako dobra reprezentacija Srbije, Italija koja brani naslov prvakinja, uvijek odlične Poljska i Nizozemska… Ali, i mi imamo dobru selekciju i želimo s njom postići što bolji rezultat, po mogućnosti biti među prvih 5-6 reprezentacija koje direktno idu na Svjetsko prvenstvo. U svakom slučaju, biti će tu puno zanimljivih susreta.“

Hrvatska kadetska reprezentacija pripremat će se za EP u Valpovu, od 16. lipnja, a u tijeku je slaganje rasporeda pripremnih trening susreta.

Nakon Europskog prvenstva naša reprezentacija putuje u Maribor na Eyof svjetske igre mladih.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top