Domaća natjecanjaZavršeno PH za mlađe kadetkinje i mlađe kadete, HAOK Mladost uzela zlato u obje kategorije

30/04/2023

Odbojkaško prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje održalo se ovog vikenda u Zadru i Bibinju. Prvenstvo se igralo u čak četiri dvorane. Naslov prvakinja pripao je ekipi HAOK Mladost koja je s 3:0 (25:10,25:10,25:12) pobijedila OK Split i prvenstvo osvojila bez izgubljenog seta. U utakmici za treće mjesto ŽOK Ferivi Višnjevac slavio je s 3:2 (25:23, 25:11, 18:25,19:25, 15:7) protiv OK Linga.

 

„Tri dana završnice PH za mlađe kadetkinje završava potpunom dominacijom ekipe HAOK Mladosti koja je dokaz da se sustavnim, vrijednim i promišljenim radom može ostvariti zacrtano. Ovo je ekipa koja se gradila nekoliko zadnjih godina i koja će se dodatno nadograđivati po predviđenom planu. Ovo im je tek jedna u nizu osvojenih medalja i sigurna sam da će ih s ovom generacijom biti još puna vreća.“ – izjavila je nakon turnira trenerica HAOK Mladosti Ivana Straža.

Kod mlađih kadeta zlatom se okitila momčad HAOK Mladost, koja je u finalu savladala OK Ribola Kaštela s 3:0 (25:18, 25:20, 25:15), dok su se broncu osvojili odbojkaši MOK Rijeke pobjedivši OK Zadar s 3:0 (25:22, 25:21, 25:16).

„Čestitam svojoj momčadi na obrani naslova državnih prvaka. U finalu smo bili uvjerljivi i pobijedili smo Ribolu bez izgubljenog seta. Ovaj put na natjecanju je sudjelovalo najviše ekipa u zadnjih nekoliko godina, ukupno 12 ekipa. Nadamo se da će na idućem prvenstvu biti isti broj, ako ne i veći. Još jednom čestitam svojim dečkima na osvojenom zlatu i svim momčadima, koje su sudjelovale na ovom prvenstvu.“

 

Mlađe kadetkinje

MVP – Leni Ivković (HAOK Mladost)

Najbolja blokerica – Korina Kovač (HAOK Mladost)

Najbolja pucačica – Antonija Gulin (HAOK Mladost)

Najbolja primačica Franka Golemac (HAOK Mladost)

Najbolja tehničarka – Nina Srhoj (HAOK Mladost)

Najbolji libero – Marta Novačić (OK Split)

 

Mlađi kadeti

MVP – Jakov Šitum (HAOK Mladost)

Najbolji bloker – Andrija Parčina (OK Ribola Kaštela)

Najbolji libero – Vito Kozina (HAOK Mladost)

Najbolji pimač – Dominik Poljak  (OK Ribola Kaštela)

Najbolji pucač – Fran Maksimovski (MOK Rijeka)

Najbolji tehničar – Matej Martić (HAOK Mladost)

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top