AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska reprezentacija kompletira se, a među prvima je na pripreme stigla ‘tehničarka’ Lea Deak

12/05/2023

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nekako ispotiha, bez velike pompe, započela je s pripremama za ovogodišnje naporno ljeto, još jedno u nizu. Jer, ovoga ljeta naše odbojkašice čeka nastup u prestižnoj VNL Ligi nacija te kasnije i Europsko prvenstvo, na kojem ne manjka ambicija.

Igrati u Ligi nacija, među 16 najboljih reprezentacija svijeta, čast je i motiv svakoj odbojkašici, pa će tako Lea Deak, 23-godišnja organizatorica igre, na spomen VNL-a reći:

„Iako smo lani na Challenger turniru u Zadru osigurale ovogodišnji nastup u Ligi nacija, još uvijek mi je to sve nekako nestvarno. Osjećam se jako uzbuđeno pred nastup u VNL-u, što je san svakoj igračici. Nadamo se da ćemo svojim dobrim igrama osigurati nastup i dogodine. Ogromna je to čast koja nam se pružila, koju smo zapravo same izborile, i nagrada za sve te godine mukotrpnog rada.“

A taj je mukotrpni rad krenuo u Domu odbojke, od ponedjeljka 8. svibnja, pod trenerskom paskom Poljaka Piotra Matele. Naime, Akbasa i njegovu ekipu Eczacibasi, ali i našu kapetanicu Samantu Fabris, 20. svibnja očekuje u Torinu finale CEV Lige prvakinja, meč protiv ljutih suparnica iz Vakifbanka.

„Krenule smo odmah jako, tako da smo se već do kraja tjedna ‘upalile’, no to je potpuno normalno za ovaj dio priprema. Sve želimo odmah dati sve od sebe, nametnuti se, jer su tu još uvijek igračice sa šireg spiska“, kaže Lea, i dodaje:

„Nema izbornika, zbog finala Lige prvakinja, nema niti Samante, a zbog rehabilitacije i ozljeda nedostaju još neke standarde reprezentativke, poput Butigan i Mlinar. Kako su završavala prvenstva u raznim zemljama tako su se djevojke priključivale pripremama, pa smo sada skoro pa kompletne. Radimo dobro i jako.“

Lea Deak od 2020. godine igra u švicarskom Volleru Zurichu, no od iduće sezone će promijeniti sredinu.

„Klub se odlučio za drugačiji put, okrenut će se razvoju mladih, domaćih igračica. Odlazim zadovoljna, bilo mi je super u Volleru, i mislim da sam puno napredovala, iz sezone u sezonu. Ova nam nije bila baš rezultatski najuspješnija, zbog nekih ozljeda ali i naših grešaka, pa smo na kraju završile na 6. mjestu. Osobno sam zadovoljna svojim igrama, i mislim da sam došla na pripreme reprezentacije u dobroj formi.“

Na njezinoj poziciji organizatorice igre tu su još i Karla Antunović i Lara Štimac, pa će joj ta dobra forma svakako biti potrebna.

„Neobično je na treninzima raditi s tri ‘tehničarke’, ali s druge strane, to je i dodatni motiv. Općenito, jako sam zadovoljna kako su krenule ove pripreme. Doma sam, u Zagrebu, to je svakako prednost, ali i sve ostalo je na najboljem mogućem nivou, od smještaja u hotelu i hrane, do svih potrebnih stvari nužnih za treninge i oporavak. Na nama je samo da dobro treniramo i već na prvom turniru VNL-a u Japanu, krajem mjeseca, pokažemo da smo potpuno zasluženo u društvu najboljih svjetskih reprezentacija“, rekla je na kraju Lea Deak, organizatorica igre hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top