AktualnoReprezentacijeMuška reprezentacija Hrvatske odigrala je tri pripremna susreta sa Slovačkom

23/05/2023

Odbojkaška reprezentacija Hrvatske još je nekoliko dana na pripremama u Mariboru, a onda, u petak 26. svibnja odlaze na desetodnevnu turneju, gdje će odigrati tri gostujuća susreta u našoj Zlatnoj skupini Europske lige; protiv Belgije, Ukrajine i Makedonije. Potom slijedi povratak u Hrvatsku te uzvrati s istim suparnicima u Zadru, gdje je i Final Four, kojem smo domaćini 24 . i 25. lipnja.

Opsežno, naporno, pogotovo u kontekstu činjenice da su mnogim našim reprezentativcima netom pred pripreme završile klupske obveze u sezoni, tako da odmora gotovo da i nije bilo.

Jedan od onih koji je iskoristio tjedan dana odmora je Ivan Zeljković, svakako među iskusnijim reprezentativcima, primač-pucač koji je sada već prošle sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske s Mladosti, u čudesnoj seriji u kojoj su se kao klub izdigli iz ponora i doigravanje iz 0-2 pretvorili u svoj trijumf od 3-2 u pobjedama.

„Stvarno, ne sjećam se kraćih priprema, no mislim da će svi suparnici biti u sličnoj situaciji. Mi smo se okupili u Mariboru, u našoj staroj poznatoj bazi, gdje nam je sve poznato, i odradili smo, mislim, vrlo dobar posao.“

U plan priprema ušle su i tri trening prijateljske utakmice s reprezentacijom Slovačke.

„Odigrali smo tri susreta, u prvom igrali neriješeno 2:2, u drugom dobili 3:1, s time da smo u oba susreta dosta miksali postave i jedni i drugi. Tek treći dan, u trećoj utakmici, kada je stigao i naš izbornik Cedric Enard, odradili smo najkonkretniji susret i dobili 3:2. Tu je Enard najmanje mijenjao sastav, već se polako razmišljalo o susretima Zlatne skupine Europske lige koji su pred nama. Mislim da smo vrlo solidno odradili ove utakmice, pa vjerujem da ćemo već u subotu protiv Belgije pokazati svoju snagu. Dan prije puta će nam se priključiti i Petar Đirlić tako da ćemo biti puno jači“, rekao je ukratko Ivan Zeljković, jedan od stožernih igrača naše reprezentacije koji će u nedostatku Marka Sedlačeka morati još dodatno ‘povući’. Sedlaček će biti na dispoziciji u drugom dijelu ljeta, za Europsko prvenstvo, a valja reći još i da se također primač-pucač Filip Šestan našoj izabranoj vrsti priključuje u Zadru, u uzvratnim susretima Zlatne skupine Europske lige, nakon odrađene rehabilitacije na kojoj se trenutno nalazi.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top