AktualnoReprezentacijeHrvatske reprezentativke odigrale dvije pripremne utakmice na turniru u Italiji

25/05/2023

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, koje je započela s pripremama 8. svibnja u zagrebačkom Domu odbojke, odigrala je proteklih dana dvije pripremne utakmice na turniru u Italiji, u Lancianu nedaleko Pesara.

Na turniru su prvog dana naše djevojke odigrale protiv reprezentacije Italije, aktualnih europskih prvakinja, koje nisu kao niti mi trenutno u najjačem sastavu. Susret je na kraju završio pobjedom domaćih s 3:1 (25:18, 25:21, 23:25, 25:19), no prema prikazanom to je bila vrlo ravnopravna partija, o čemu svjedoči i nagrada za najbolju smečericu utakmice našoj Josipi Marković, koja je napravila12 poena. Također se istaknula nova igračica u našem sastavu, srednja blokerica Ana Viktorija Trcol sa 5 poena blokom, a najučinkovitija je pak bila korektorica Andrea Mihaljević sa 20 poena. Obranom je pak vrlo dobro dirigirala libero Izabela Štimac.

U drugoj utakmici turnira naše su reprezentativke izgubile od Kanade, također ekipe koja kao i Italija nastupa u ovogodišnjoj VNL Ligi nacija. Završilo je na kraju 3:1 za Kanadu (25:21, 23:25, 25:21, 25:19), a ponovno je najučinkovitija po poenima bila Andrea Mihaljević sa 17 poena, dok je Josipa Marković ponovila isti učinak kao i protiv Italije, 12 poena. Ono gdje je statistički bila razlika su neforsirane pogreške, Hrvatska je tu imala 26 (10 u trećem setu) a Kanađanke 16, a razlika je bila i u bloku gdje su naše suparnice ostvarila 19 poena, a Hrvatska 10.

Bile su to dobre pripreme pred početak Lige nacija VNL gdje naše reprezentativke idući tjedan startaju turnirom u Japanu.

 

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top