AktualnoReprezentacijeZlatna europska ligaKruno Nikačević najavljuje veliku borbu u prvom susretu protiv Belgije u Zlatnoj europskoj ligi

27/05/2023

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija otputovala je u petak rano ujutro iz Maribora avionom preko Zagreba za Belgiju, gdje u subotu 27. svibnja igraju prvi susret grupe B Zlatne skupine Europske lige u Kortrijku, u 17.00 sati.

Uz Belgiju i Hrvatsku, u skupini B još su i reprezentacije Ukrajine i Makedonije. S Ukrajinom naši reprezentativci igraju 31. svibnja u poljskom Lodzu (19.00), a posljednji susret prvoga dijela protiv Makedonije u Skopju (20.15) 3. lipnja.

Uoči prvog susreta protiv Belgije srednji bloker Kruno Nikačević, jedan od naših najiskusnijih reprezentativaca, kazao je:

“Budući da su se klupske sezone svima produžile reprezentativne su nam pripreme počele nešto kasnije. Također, treba reći da u ovu prvu fazu natjecanja ulazimo bez nekolicine standardnih prvotimaca, no radili smo jako dobro u prethodna dva tjedna i mislim da smo u dobroj formi. Odigrali smo i tri pripremne utakmice, dvije protiv slovačke i jednu protiv Tajvana, i u svima smo trijumfirali. Pokazali smo naš standardni borbeni duh tako da u ovu prvu utakmicu protiv Belgije ulazimo samouvjereni. Znamo da su suparnici pomlađeni kao ekipa, ali igramo u gostima tako da nam zasigurno neće biti lako. Sve što možemo obećati je velika borba i nada da ćemo to okruniti pobjedom u prvom kolu Zlatne skupine Europske lige.”

Hrvatska je reprezentacija na posljednjem trening-ogledu protiv Tajvana ostala bez Petra Đirlića kojem je stradao skočni zglob, pa će ga zamijeniti mladi Gabrijel Cvanciger. Marko Sedlaček na dispoziciji će reprezentaciji biti u drugom dijelu ljeta, za Europsko prvenstvo, dok se Filip Šestan priključuje sastavu u Zadru, na tri uzvratna susreta, počevši od 11. lipnja, u Zadru. Zadar je ujedno i domaćin Final Foura 24-25. lipnja.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top