AktualnoReprezentacijeZlatna europska ligaUkrajina pobijedila Hrvatsku s 3:0 u 2. kolu Zlatne europske lige

31/05/2023

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija izgubila je i drugi susret grupe B Zlatne europske lige, ovoga puta od Ukrajine u Lodzu s 0:3 (19, 18, 19). Ukrajinci, favoriti u našoj skupini, od samog su starta uspostavili svoj ritam igre, i bili gotovo stalno u vodstvu. U prvom setu Hrvatska je imala pozitivan rezultat tek u tri navrata, posljednji puta 4:3, ali i dobar dio bila u egalu, posljednji puta kod 11:11. Nakon vodstva od 14:13, Ukrajinci odlaze na 17:13, potom i na 20:15, da bi set na kraju završili na 25:19. U drugom i trećem otpor Hrvatske je bio slabiji, pa su suparnici lakše osvojili ta dva seta.

Izbornik Cedric Enard dosta je rotirao postavu, tako da na kraju jedino nisu ulazili u igru tek mladići Brčić i Kulušić. Uz Ivana Zeljkovića koji je postigao 7 poena, 6 je napravio Marino Marelić te po 5 Ivan Mihalj i Tomislav Mitrašinović.

Ukrajinci su bili puno bolji na servisu, 8 aseva prema 1 Hrvatske (uz 12 pogrešaka), 10 blokova prema 4 naše reprezentacije te 41 poen u napadu (Hrvatska 28). Prijem servisa također na suparničkoj strani, 59-45%, a jedino su Ukrajinci napravili više pogrešaka od nas, 23 prema 16.

Ivan Zeljković, primač-pucač naše izabrane vrste, nakon susreta je prokomentirao:

„Težak poraz od Ukrajine. Za razliku od utakmice u Belgiji dosta smo dobro otvorili susret, bili smo u egalu do sredine prvog seta, a onda smo pali u neku rupu s ne toliko jakim servisom. Nekoliko laganijih situacija nismo realizirali, oni su otišli na 3-4 poena razlike i više se nismo uspjeli vratiti. Ostale setove nismo dobro otvorili, a oni su doista dobro odigrali. Mislim da je u svemu tome presudio i naš loš prijem servisa, a oni su pak jako dobro servirali. A i kada bi mi imali dobar prijem oni su fizički jaka momčad i znali su to blokom riješiti. Mi nismo imali pravih rješenja tijekom utakmice i na kraju su nas zasluženo pobijedili. Pred nama je još dug put, imamo sada u Skopju Makedoniju, a onda slijede uzvrati sa svima kod nas doma u Zadru. Idemo protiv Makedonije na glavu, po pobjedu, nema nam druge. Želimo igrati iz utakmice u utakmicu bolje, kako bi bili spremni za Final Four koji nas čeka u Zadru krajem lipnja.“

Hrvatska susret 3. kola  igra 3. lipnja u Skopju (20.15) protiv Makedonije.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top