AktualnoReprezentacijeZlatna europska ligaHrvatska gostuje u subotu u Skopju, u 3.kolu Zlatne europske lige

02/06/2023

Nakon dva odigrana kola na gostovanjima u grupi B Zlatne europske lige, hrvatska je muška reprezentacija trenutno bez pobjede, na četvrtom mjestu. Poslije 1:3 s Belgijom i 0:3 s Ukrajinom, našu izabranu vrstu očekuje u subotu 3. lipnja (20.15) susret 3. kola u Skopju protiv Sjeverne Makedonije.

Potom slijede uzvrati u Zadru, s Ukrajinom 11. lipnja na Višnjiku u 20.00 sati, potom 14. lipnja u isto vrijeme s Makedoncima te u posljednjem susretu, protiv Belgije, 18. lipnja. Final Four, koji se igra 24-25. lipnja, i kojem smo domaćini, također se igra u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Jedan od standardnijih reprezentativaca je i libero Tino Busak-Vidaković, koji je nakon utakmice u Lodzu protiv Ukrajine te puta za Skopje, na utakmicu protiv Sjeverne Makedonije, rekao:

„Nakon susreta u srijedu u Lodzu odmah smo u četvrtak krenuli za Skopje, gdje u subotu igramo s jakim domaćinima. O tome koliko su jaki, pogotovo kod kuće,  dovoljno govori podatak da su u drugom kolu dobili s 3:1 Belgiju. Dakle, moramo ih jako ozbiljno shvatiti i dobro se pripremiti za tu utakmicu. Analizirali smo susret protiv Ukrajine, izvukli dobre situacije a pokušali nešto naučiti iz onih lošijih situacija gdje nismo dobro reagirali. Želimo se što bolje adaptirati na sustav igre koji naš izbornik traži od nas. Puno smo ipak opušteniji sada nego li na otvaranju natjecanja, gradimo formu i bildamo igru te se spremamo za Final Four u Zadru. Kao što je i moj suigrač Ivan Zeljković već najavio odmah nakon Ukrajine, idemo po pobjedu u Skopje, bacit ćemo se i na glavu ako treba. Ne preostaje nam ništa drugo nego se boriti i jako trenirati, jer do završnog turnira želimo biti u pravoj formi.“

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top