AktualnoReprezentacijeU Mariboru je s pripremama krenula i ženska juniorska reprezentacija Hrvatske

20/06/2023

Nakon kadetske, s pripremama je krenula i ženska juniorska reprezentacija Hrvatske. Djevojke, njih 17, su se pod vodstvom izbornika Saše Ivaniševića okupile u Zagrebu u ponedjeljak 19, lipnja i odmah se zaputile u svoju staru bazu u Mariboru odakle je izbornik poslao prve dojmove i rekao ponešto o planovima do Svjetskog prvenstva u Osijeku, što je glavni cilj ovoga ljeta.

»Došlo je do određenih promjena u prvobitnim planovima. Mi ćemo ovdje prvi vikend u srpnju igrati natjecanje u Srednjeeuropskoj MEVZA asocijaciji, a onda krajem srpnja nastupamo na Europskim igrama mladih. Odmah nakon posljednje utakmice EYOF-a putujemo za Osijek gdje dva dana kasnije krećemo sa Svjetskim prvenstvom. Ova se selekcija sastoji u najvećem dijelu od onih djevojka koje su prošle godine osvojile šesto mjesto na juniorskom Europskom prvenstvu, to je 2005. godište, a dodane su i djevojke 2006. godišta koje su lani bile kadetkinje.«

Od svih tih natjecanja najvažnije je ipak Svjetsko prvenstvo.

»Kroz MEVZU ćemo više raditi na podizanju forme, nećemo se orijentirati na neki rezultat. Na EYOF-u smo u skupini s Italijom, Poljskom i Srbijom, dakle nije moglo biti teže, pa ćemo to iskoristiti kao dobru pripremu pred SP kojem smo jedni od domaćina u Osijeku, i što je definitivno prioritet. Tu nam je osnovni cilj biti među prvih četiri u skupini, i ući u osminu finala, a onda – tko zna. Naime, križamo se sa skupinom u kojoj su Srbija, SAD, Japan, Poljska, tako da je svašta moguće«, rekao je na kraju s početka priprema izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske Saša Ivanišević.

Na pripremama u Mariboru su: organizatorice igre Kate Lijić, Petra Brkičić, srednje blokerice Aurora Papac, Klara Kruhonja, Laura Kesar, Katarina Drobac, Bianka Lulić, primačice-pucačice Ana Burilović, Marija Dugi, Mara Štiglić, Lara Škoro, Lana Sesar, libero Rene Zubanović i Tia Kovčo te korekorice Marija Tabak, Antea Perić i Tonka Bošnjak.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top