Odbojka na pijeskuKadetkinje ŽOK Ferivi Višnjevac i kadeti KOP Žnjana prvaci Hrvatske

05/07/2023

Jugo, nevera, kiša, sunce, sparina, vjetar, povrede sve je to otežavalo igranje ali ne i pravi užitak koje donosi igranje odbojke na pijesku, a ovoga puta hrvatske kadetkinje i kadeti su se borili za titule ekipnog prvaka države. Natjecanje je održano u Podstrani kod Splita u organizaciji domaćina KOP Žnjan. U subotu i nedjelju u dvije skupine deset klubova u ženskoj konkurenciji i tri u muškoj su cijeli dan se izmjenjivali na terenima. Prvaci Hrvatske u ženskoj konkurenciji su kadetkinje OK Ferivi Višnjevac, a kod kadeta najbolji su pjeskaši domaćina, KOP Žnjan. Srebrom su se okitili igrači KOP Opatija a broncom KOP Retfala Mursa iz Osijeka (VIDI REZULTATE)

Srebrnu medalju osvojile su igračice KOP Žnjan koje su u finalu izgubili tijesno na poene od OK Ferivi Višnjevac. U srazu za broncu našli su se osječka KOP Retfala i KOP Opatija i pobjeda je na kraju treće mjesto donijela kadetkinjama iz Osijeka.

U grupnoj fazi bilo je izuzetno napeto posebno u skupini B gdje su bili OK Ferivi Višnjevac, KOP Retfala, AOK Osijek, KOP Čakovec i KOP ŽAL BANJOLE iz Pule, da bi Retfala i Višnjevac izborile polufinale. U grupi A KOP Žnjan i KOP Opatija su bili najbolji i izborili polufinala. Prvenstvo je obilježilo jako promjenjivo i nestabilno vrijeme. U subotu se igralo i po olujnom pljusku, kiši, oblačnom vremenu ali i sparnom, da bi u nedjelju bilo sunčano ali i u poslijepodnevnim satima jako vjetrovito. Nažalost, domaćin KOP Žnjan morao je nastupiti bez teško ozlijeđene Lucije Perković i igračica koje su selekciji U17 dvoranske odbojke. Problema s povredom igračice je imala osječka Retfala kada se u grupnoj fazi povrijedila ponajbolja Anđela Jazvić što je uveliko otežala igru Osječanki u polufinalu i borbi za medalju. Na samom natjecanju u kadetkinja u Podstrani bilo u ekipama dosta mlađih kadetkinja što daje nadu i u jako dobro prvenstvo u toj kategoriji krajem ljeta.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top