AktualnoReprezentacijeJuniorska U19 ženska reprezentacija Hrvatske uvjerljivo osvojila MEVZA turnir

09/07/2023

Hrvatska ženska U19 reprezentacija osvojila je Srednjeeuropski MEVZA turnir u Mariboru za juniorsko godište. Naše reprezentativke u tri su dana zabilježile svih pet pobjeda, protiv selekcija Slovenije, Češke, Slovačke, Mađarske i Austrije. Ujedno je i Mara Štiglić proglašena najboljom igračicom.

Turnir, koji se igrao na način da su sve utakmice igrale u tri seta, odlično je poslužio našim reprezentativkama kao priprema za nastup na EYOF-u krajem mjeseca te za krunu sezone, Svjetsko prvenstvo koje je za našu skupinu u kolovozu u Osijeku.

Izbornik ove juniorske U19 reprezentacije Saša Ivanišević, nakon osvojenog turnira zadovoljno je rekao:

„Jako sam zadovoljan osvojenim prvim mjestom. Za neke je to možda bilo neočekivano, ali za mene iskreno nije. Znam kakvu generaciju imamo, znam kako radimo. Iako nam je glavni fokus na Svjetskom prvenstvu kojem smo jedni od domaćina, na ovom smo turniru htjeli vidjeti kako stojimo nakon tri tjedna priprema. Vidjeli smo što još moramo popraviti, i vidjeli da smo na dobrom putu. Naporno radimo, u trećem smo tjednu priprema, odradili smo pet utakmica u tri dana, ali to je dobro zbog onog što nas čeka na SP. Prije toga još imamo natjecanje na EYOF-u, gdje ćemo odraditi također pet utakmica u šest dana, što je sjajna priprema za Osijek, gdje nas onda čeka osam utakmica u 11 dana. Zato nam je ova MEVZA odlično došla da sve ovo što teško radimo i treniramo prebacimo na teren. Djevojke su to sjajno odradile i okrunile to prvim mjestom. To nam je još veći vjetar u leđa za nastavak rada.“

Prije nastupa na EYOF-u našu juniorsku U19 reprezentaciju očekuju još tri prijateljska trening-susreta, kao simulacija natjecanja na SP-u, i to protiv hrvatske sveučilišne reprezentacije te dva američka sveučilišta koja su na pripremama u Mariboru. Ono što izbornik Ivanišević cijelo vrijeme ističe je naporan rad na treninzima, srećom bez ozljeda te odlična konkurencija u ekipi koja svaku pojedinu igračicu tjera na dodatni rad.

U Mariboru je proteklog vikenda pet susreta protiv istih suparnika odradila i muška selekcija, no oni su došli u daleko najmlađem sastavu, s U17 reprezentacijom pojačanom tek s tri juniora, tako da se i nisu mogli očekivati bolji rezultati. Ali, sve je to bilo u cilju stvaranja iskustva ove vrlo potentne generacije…

Na kraju treba naglasiti da i u muškoj konkurenciji na MEVZA turniru imamo igrača u Dream team-u iz redova hrvatske reprezentacije, tako se i srednji bloker reprezentacije Gabrijel Šunjo našao u najboljoj momčadi turnira.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top