AktualnoReprezentacijeOd utorka 11. 7. hrvatska ženska U17 kadetska reprezentacija nastupa na EP

10/07/2023

Kadetska ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske, djevojke rođene 2007. i 2008. godine, koja se od 16. lipnja pripremala u Valpovu za U17 Europsko prvenstvo, u nedjelju 9. srpnja otputovala je u Vrnjačku Banju gdje ih od utorka 11. srpnja očekuju susreti skupine A koja se igra u Srbiji (skupina B igra se u Mađarskoj).

Prve suparnice našim djevojkama su selekcija Estonije, 11. VII. od 20.00 sati, a potom slijede redom Italija (12.7., 14.30), Poljska (13.7., 14.30), Srbija (15.7., 17.30), Bugarska (16.7., 12.00), Gruzija (18.7., 12.00) te posljednja utakmica u skupini protiv Nizozemske 19.7. u 20.00 sati.

Izbornik U17 hrvatske kadetske reprezentacije je Miodrag Miki Stojaković, nakon što je pohvalio domaćine u Valpovu, “maksimalno su se potrudili ugoditi nam, tako da nam ništa nije nedostajalo, pa je i atmosfera cijelo vrijeme bila sjajna”, uoči početka EP, trećeg po redu za našu selekciju što dovoljno govori o kontinuitetu rada, kazao je:

“Odradili smo dobre pripreme i spremni smo za nastupe u našoj skupini u kojoj je doista mnogo sjajnih reprezentacija pa je jako nezahvalno uoči početka govoriti već o favoritima. Mi svoje ambicije ne skrivamo, želja nam je prikazati što bolje igre, kakve smo prikazivali u pripremnim susretima i zauzeti što bolji plasman. Po mogućnosti biti među prve dvije reprezentacije u skupini, jer one na kraju razigravaju s prve dvije iz mađarske skupine za medalje. Imamo samopouzdanja, imamo glavu i rep, napravili smo sve što smo naumili, mislim da smo dosta dobro odradili sve tehničko-taktičke varijante tako da spremni dočekujemo prvi susret i početak Europskog prvenstva. Odlična je ovo generacija, imamo dobru postavu I sjajne zamjene tako da se nadamo dobrim rezultatima”, reći će vrlo optimistički izbornik Stojaković, ponovivši još jednom za kraj da žele do kraja Europskog prvenstva ostati u Srbiji, do 23. srpnja, što bi značilo da ulaze u borbu za jedno od odličja.

U sklopu priprema U17 reprezentacija Hrvatske odradila je dvije utakmice u Zagrebu protiv američkog sveučilišta Colorado, s kojim su odigrali dva neriješena susreta, u Mađarskoj u tri susreta s domaćinom pobijedili te uoči puta u Vrnjačku Banju ugostili u Valpovu reprezentaciju Slovenije u tri utakmice te također uvjerljivo slavili u svakoj od njih.

U 17 kadetska reprezentacija Hrvatske: Prkačin, Roso, Kontošić, Stošić, Zolota, Francetić, Mlinar, Smojver, Golemac, Ivković, Gulin, Vasilj, Caušević i Ucović.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top