Odbojka na pijeskuU ženskoj ligi neizvjesno i na vrhu, a i na dnu tablice

12/07/2023

Kada u odbojci na pijesku prvi set završi rezultatom 35:33, i kada je to igračicama već četvrta utakmica. I onda ta utakmica ode na treći set koji također završi s razlikom od dva poena jasno je koliko je zanimljivo bilo gledati svih sedam kola 1.hrvatske odbojkaške lige na pijesku. Ova neizvjesna utakmica odigrana je između ženskih ekipa KOP Žnjan iz Splita i KOP Žal Banjole iz Pule. S jedne strane mreže Lea Rašić i Lucijana Terze za splitskog prvoligaša, a s druge Puljanke Ana Šverko i Ema Mrkić. Inače okupljanje na terenima KOP Vrapče iz Zagreba obilovalo je zanimljivim utakmicama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U ovoj ligi ove sezone gotovo svatko svakoga može dobiti p su tako bodove podijelili i KOP Retfala s dna tablice i do tada vodeći KOP Jarun.

Kada je okupljanje u Zagrebu redovno svi dođu s najjačim ekipama pa tako smo na djelu mogli vidjeti naše najbolje odbojkaše i odbojkašice na pijesku, od onih koji inače igraju dvoransku odbojku u Hrvatskoj do onih u inozemstvu, ali i onih koji se bave isključivo odbojkom na pijesku.

Nakon odigranih 11. kola u konkurenciji žena na prva tri mjesta su KOP Siget iz Zagreba, KOP Žnjan i zagrebački KOP Jarun s istim brojem bodova. Svaka ekipa ima po petnaest bodova, ali zbog bolje set razlike tri kola prije kraja na čelu su pjeskašice Sigeta. Direktno iz lige ispada osmo plasirana ekipa, a sedma na tablici igra dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom ekipom iz druge lige. Da izbjegnu ta mjesta koja vode u drugu ligu bore se KOP Opatija, KOP Retfala iz Osijeka i KOP Čakovec, dok je Žal Banjole vjerojatno s deset bodova, tri više od posljednje plasiranog osigurao status prvoligaša u idućoj sezoni.

U muškoj ligi na vrhu je KOP Siget s dva boda prednosti pred KOP Opatijom. Na dnu je na posljednjem mjestu KOP Zagreb ali nema straha od ispadanja jer druge lige ove godine nema.

Iduće okupljanje i odigravanje posljednja tri kola je u Čakovcu 5. i 6. kolovoza.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top