AktualnoReprezentacijeHrvatske kadetkinje nakon pobjede 3:0 nad Srbijom zauzele prvo mjesto skupine A na EP U17

15/07/2023

Nastavlja se dominacija hrvatske ženske U17 reprezentacije na Europskom prvenstvu u Srbiji. Ostvarile su naše kadetkinje i četvrtu uzastopnu pobjedu nakon pet dana natjecanja, protiv domaćina Srbije bilo je glatkih 3:0 (20, 18, 20), i sada zauzimaju u skupini A prvo mjesto sa skorom 4-0 i 11 bodova. Drugoplasirana je Bugarska s 9 bodova i porazom u 4. kolu od Italije od 0:3. Hrvatska je, za podsjetnik, već pobijedila trenutno trećeplasiranu Italiju s 3:1, a s Bugarkama igramo već u idućem kolu, sutra (nedjelja, 16. 7.) točno u podne.

Protiv domaćina Srbije igračice izbornika Miodraga Stojakovića pokazale su vrhunsku partiju dominiravši cijelim tijekom meča koji je potrajao tek 74 minute. U prva dva seta vodile su naše djevojke, diktirale tempo, i mirno svaki taj period igre privele kraju bez bojazni za krajnji rezultat. Tek se u trećem setu donekle malo ravnopravnije rasplamsala borba, domaće igračice vodile su nekoliko puta s po 3 poena prednosti, posljednji puta 16:13, ali tada Hrvatice u furioznom finišu najprije okreću serijom 6-0 rezultat u svoju korist, a onda i mirno utakmicu privode kraju.

Ponovno su bile izrazito dominantne na servisu, napravivši tu 13 direktnih poena, dok su domaće imale tek 4 as servisa. Blok je također u našu korist, 6-2, poeni u napadu isto, 33-31, kao i  prijem servisa, 55-27%. Jedino su u pogreškama obje ekipe bile poravnate, po 18 s obje strane.

Iva Ucović s 15 poena najučinkovitija u našim redovima, uz nju Maša Mlinar dodala je 9, Lana Francetić 8 te Iva Lucija Caušević 7 poena.

Izbornik Miodrag Stojaković, iako iznimno zadovoljan pobjedom i načinom kako njegove izabranice igraju na ovom EP, ne pada u zamku euforije, već staloženo komentira:

„Dobro je što smo odradili susret u tri seta, jer nas u idućem kolu čeka po meni najvažnija utakmica u skupini, protiv Bugarske. Igramo vrlo rano, već u 12.00 sati, dakle neće proći niti 17 sati između ova dva susreta, pa je dobro da se nismo danas puno potrošili. Ovaj smo susret protiv Srbije odradili na najkvalitetniji način, imamo samopouzdanje koje raste iz susreta u susret pa se stoga nadam pozitivnom rezultatu i protiv Bugarske.“

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top