AktualnoReprezentacijeHrvatska U17 ženska kadetska reprezentacija ušla borbu za medalje na EP

18/07/2023

Sjajna hrvatska ženska U17 reprezentacija nastavlja s pobjedama na EP koje zajednički organiziraju Srbija i Mađarska. U skupini A koja se igra u Vrnjačkoj Banji hrvatske su kadetkinje zabilježile i šestu pobjedu za redom, ovoga je puta stradala reprezentacija Gruzije koju su naše odbojkašice pobijedile s 3:0 (30, 14, 21), nakon 81 minute igre.

Prvi je set bio najzanimljiviji dio susreta, dramatičan do samog kraja, koji je pripao našim djevojkama na razliku s 32:30, nakon što su povezale u konačnici tri poena u nizu, i nakon što su Gruzijke imale 7 set lopti. Ostatak utakmice otišao je uvjerljivo u našu korist, u drugom setu Gruzijke se nisu mogle snaći nakon što su izgubile prvi, dok su u trećem pružile donekle solidan otpor.

Ovom pobjedom Hrvatska je kolo prije kraja osigurala direktan put u polufinale i borbu za medalje. Trenutno su hrvatske kadetkinje prve u skupini sa 16 bodova i skorom 6-0. Preostala je još utakmica protiv Nizozemske, u srijedu 19. srpnja u 20.00 sati.

Protiv Gruzijki Lana Francetić napravila je 15 poena, a uz nju dvoznamenkasta je po učinku s 13 poena bila i Maša Mlinar. Statistički gledano ponovno dominacija Hrvatske: napad 41-26, blok 7-3, as servisi 4-2, prijem servisa 66-44%, i jedino su u manjem broju pogrešaka suparnice bile bolje, 17-19.

Izbornik Miodrag Stojaković zadovoljan nakon pobjede rekao je:

»Šesta utakmica i šesta pobjeda. Nismo briljirali u prvom setu, no na kraju smo se skoncentrirali i dobili taj prvi set nakon kojega je sve bilo lakše. Nakon toga smo preostala dva seta dobili rutinirano, čak smo u nekim trenucima uspjeli dati i ostatku igračica s klupe da odigraju neke minute na ovom EP. Ostala je još jedna utakmica u skupini koju također želimo dobiti za nastavak pozitivnog niza.«

Carla Stošić, libero naše reprezentacije, koja je imala 81% pozitivnog prijema servisa, dodala je za kraj:

»Odmah nakon utakmice s Gruzijom fokusirale smo se na posljednje suparnice u skupini Nizozemke jer želimo prije polufinala zadržati prvo mjesto u skupini. A onda slijedi vikend i borba za ono po što smo došle, a to je sigurno medalja.«

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top