AktualnoReprezentacijeHrvatske juniorke izgubile 1:3 od Njemačke na EYOF-u u Mariboru

26/07/2023

Juniorska U19 ženska hrvatska reprezentacija doživjela je i drugi poraz u skupini B na ovogodišnjem EYOF-u u Mariboru. Nekih 15-16 sati nakon poraza 1:3 od domaćina Slovenije Hrvatska je izgubila i od Njemačke. Bilo je 3:1 (25:20, 27:25, 16:25, 25:16) za suparnice, poslije sat i 40 minuta igre.

Povele su naše u prvom setu pa prepustile u drugoj polovici seta vodstvo Njemicama, u drugom u finišu sustigle suparnice no na kraju tijesno izgubile na razliku. U trećem su mlade Hrvatice deklasirale suparnice, ali nažalost su one istom mjerom uzvratile u četvrtom, za konačnu pobjedu od 3-1.

Hrvatska je statistički gledano bila bolja u bloku (13-11) i na prijemu servisa (38-31%), imala isto broj poena u  napadu kao i suparnice (38), no Njemice su bolje servirale (12-9), i manje griješile (26-32).

Mara Štiglić 13, Aurora Papac i Ana Burilović 12 najučinkovitije u našim redovima.

U četvrtak je u Mariboru slobodan dan, od petka kreću utakmice za plasman.

Naš izbornik Saša Ivanišević ovako je prokomentirao poraz od Njemačke:

„Mislim da je poraz od večeri prije protiv Slovenije ostavio prevelikog traga na svima nama, igračicama i stručnom stožeru. Nismo se uspjeli mentalno niti fizički oporaviti onako kako bi trebalo. Danas smo u svim segmentima podbacili, iako treba priznati i da je Njemačka odigrala doista vrlo kvalitetnu utakmicu. To je ekipa s kojom ćemo se vrlo brzo susresti ponovno, u 1. kolu SP-a u Osijeku, i vjerujem da će rezultat tada biti na našoj strani.“

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top