AktualnoReprezentacijeHrvatska muška reprezentacija u jeku priprema za Europsko prvenstvo

21/08/2023

U Valpovu i Osijeku igraju posljednje prijateljske utakmice s Danskom

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nakon Vinkovaca i Maribora u Osijeku odrađuje finalne pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 28. kolovoza do 16. rujna igra u Bugarskoj, Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji. Ususret početku ovog najvećeg ljetnog izazova, otkrivaju kako teku finalne pripreme, kakvo je stanje u momčadi, koliko su opasni njihovi protivnici i kakav plasman priželjkuju. Ujedno pozivaju sve ljubitelje odbojke da ih podrže u prijateljskim utakmicama s Danskom koje igraju 22. kolovoza u 19 sati u Valpovu te 23. kolovoza u 17 sati, 24. kolovoza u 17. 30 sati i 25. kolovoza u 11.30 u osječkom Gradskom Vrtu.

 

„Uvjeti za finalne pripreme ovdje u Osijeku su savršeni. Sada završavamo treću fazu priprema. Europsko prvenstvo bit će vrlo izazovno, grupa je vrlo teška. No ukoliko se i fizički i mentalno dobro pripremimo vjerujem da zajedno puno toga možemo postići. “ – zaključio je izbornik reprezentacije Cedric Enard dok je kapetan Petar Đirlić dodao: „Napokon smo se kompletirali i uskoro nas očekuju četiri prijateljske utakmice protiv Danaca s kojima smo prošle godine igrali u Europskoj ligi. Ovo je odlična priprema za Europsko prvenstvo i nadam se da će nas na utakmicama doći podržati što više ljudi. Grupa je vrlo teška, kao i raspored u prva tri dana, no vjerujem da ćemo moći ponoviti naš dosadašnji najveći uspjeh,  a to je prolazak grupe i ulazak u 16 najboljih.“

 

Hrvatska će prvenstvo igrati u skupini B, a u prvom susretu 30. kolovoza odmjerit će snage s reprezentacijom Finske. U skupini B uz Hrvatsku i Finsku igraju Bugarska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina.

„Cilj nam je već u prvoj utakmici EP ući punim gasom jer je skupina dosta izjednačena i neće biti puno prostora za kalkuliranje. “– istaknuo je reprezentativac Kuno Nikačević dok je Marko Sedlaček dodao: „Mislim da imamo dobru momčad i da ukoliko bude dobra atmosfera koja nas krasi već godinama, u tom slučaju neće izostati niti dobar rezultat.“

 

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Petar Višić, Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard, a stručni stožer čine Tomislav Ćošković, Mislav Lučić, Luka Penga, Pavle Drecun i Iva Bule.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top