AktualnoReprezentacijeHrvatska muška reprezentacija stigla u Bugarsku na Europsko prvenstvo

26/08/2023

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nakon završnih priprema u Osijeku stigla je u Bugarsku Varnu gdje će u skupini B igrati Europsko prvenstvo, koje se od 28. kolovoza do 16. rujna uz Bugarsku igra u Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji. Ususret prvom susretu koji Hrvatsku očekuje u srijedu, 30. kolovoza protiv Finske, naši reprezentativci otkrivaju kako su zadovoljni odrađenim pripremama, što očekuju od prve utakmice, ali i kakav plasman priželjkuju na Europskom prvenstvu.

 

„Jako smo zadovoljni uvjetima u Osijeku, osjećali smo se kao kod kuće i nadam se da ćemo i ubuduće dolaziti u Osijek.“– istaknuo je reprezentativac Tsimafei Zhukouski o boravku na završnim pripremama te dodao što očekuje od Europskog prvenstva: “Posljednja dva tjedna radili smo na detaljima u igri te uigravanju ekipe. Odigrali smo četiri utakmice s Dancima što je odlično poslužilo za uigravanje i da svi igrači dobiju priliku za igru. Idemo maksimalno spremni na Euro na kojem očekujemo prolazak skupine. Nakon toga je sve moguće, nadam se da ulazimo u 16 najboljih ekipa Europe.”

 

U skupini B uz Hrvatsku i Finsku igraju Bugarska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina. Hrvatska će tako protiv Ukrajine igrati već u četvrtak, 31. kolovoza, protiv Španjolske u petak, 1. rujna, dok će protiv domaćina Bugarske igrati u nedjelju 3. rujna. Posljednju utakmicu skupine naša će reprezentacija odigrati protiv susjedne Slovenije, u ponedjeljak, 4. rujna.

 

Reprezentativac Tino Hanžić otkrio je posebnu poveznicu s Osijekom, kao i svoja očekivanja od EP: „U Osijeku smo na pripremama već nekoliko godina. Uvjeti su savršeni za napredak i rad. To je grad gdje je moj otac odrastao i gdje sam proveo prve godine života stoga ima posebno mjesto u mom srcu. Prijateljske utakmice s Danskom pokazale su koje sitnice još moramo promijeniti, kao i stvari koje dobro radimo. Uskoro nas očekuje prva utakmica EP s Finskom, mislim da možemo pozitivno gledati na sve, idemo korak po korak uvažavajući svaku utakmicu. No, nema protivnika koji je za nas prejak.

 

Reprezentativac Ivan Zeljković pridružio se pozitivnim očekivanjima i zaključio: “Očekujem da ćemo biti pravi kad krene Prvenstvo i da ćemo svi biti na vrhuncu. Skupina nije baš lagana, ali isto tako mi smo po mom mišljenju bolji nego na zadnjem Euru, veća je kvaliteta u ekipi i iskusnija ekipa. Očekujem prolaz grupe i da se u četvrtfinalu borimo za odlazak u Italiju na završnicu.“

 

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard, a stručni stožeer čine Tomislav Ćošković, Mislav Lučić, Luka Penga, Pavle Drecun i Iva Bule.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top