AktualnoReprezentacijeHrvatska muška reprezentacija u osmini finala Europskog prvenstva igrati će s Rumunjskom

07/09/2023

IZBORNIK CEDRIC ENARD I REPREZENATIVCI PETAR ĐIRLIĆ I MARKO SEDLAČEK OPTIMISTIČNI USUSRET SUTRAŠNJOJ UTAKMICI

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u bugarskoj Varni sutra, 08. rujna u 16.30 sati protiv reprezentacije Rumunjske igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva. U prvom dijelu Prvenstva naši su odbojkaši pokazali kvalitetu, snagu i ono što ih je oduvijek krasilo – zajedništvo, a upravo s tim adutima i dobro pripremljeni namjeravaju stati na put Rumunjskoj.

 

„Treninzi ususret utakmici bili su iznimno važni kako bismo napravili taktiku protiv Rumunjske. Očekuje nas iznimno teška utakmica, imao sam prilike vidjeti ovu reprezentaciju i to je vrlo jaka momčad. Protiv njih morat ćemo igrati agresivno, jako dobro servirati i igrati na vrlo viskom nivou.“– istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard.

 

U dosadašnjim susretima Europskog prvenstva Hrvatska je pokazala da je s potpunim pravom zaslužila biti u osmini finala. Prvu utakmicu EP naši su odbojkaši otvorili porazom od Finske, no zatim su nadmoćno odnijeli tri pobjede protiv Ukrajine, Španjolske i domaćina Bugarske, dok su u posljednjem ipak bili slabiji protiv favorizirane Slovenije.

 

„Rumunjka je momčad koju nikako ne smijemo podcjenjivati. Odigrali su dobar turnir u vrlo teškoj grupi, pobijedili su olimpijske prvake. Dobro ih poznajemo, individualno možda nisu najbolja ekipa n svijetu, no igraju jako kompaktno, dobro u servisu i napadu. Ne trebamo bježati od uloge favorita i vjerujem da ćemo spremi ući u ovu utakmicu i osigurati četvrtfinale.“ – istaknuo je kapetan Petar Đirlić dok je reprezentativac Marko Sedlaček dodao: „Svjesni smo da igramo možda najbitniju utakmicu za našu generaciju. Rumunji su tu negdje po kvaliteti s nama. Moramo biti opušteni jer tako najbolje igramo, ali i biti svjesni važnosti ove utakmice. Pripremit ćemo se što bolje i dati sve od sebe.“

 

Europsko prvenstvo igra se od 28. kolovoza do 16. rujna u Bugarskoj, Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji. Utakmice hrvatske reprezentacije mogu se pratiti na kanalu ArenaSport 1 TV.

 

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard, a stručni stožer čine Tomislav Ćošković, Mislav Lučić, Luka Penga, Pavle Drecun i Iva Bule.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top