OstaloZapočeo CEV Coaches Convention 2023 u Bugarskoj

24/09/2023

Ovoga vikenda u Sofiji, glavnom gradu Bugarske održava se CEV Coaches Convention 2023. Tijekom dva dana, treneri i profesori tjelesnog odgoja sa svih strana kontinenta okupili su se u Sofiji radujući se proširenju svog znanja o odbojci, razmjeni ideja o razvoju sporta na osnovnoj razini.

Nadalje, 160+ sudionika će učiti od iskusnih predavača, budući da ove godine na događaju gostuju g. Angiolino Frigoni iz Italije i g. Eric Hodgson iz SAD-a.

Frigoni, svjetski priznati odbojkaški trener i stručnjak, više će se baviti identifikacijom talenata i dizajnom sadržaja za timove koji treniraju tri puta tjedno, dok će se njegova praktična sesija baviti 14-godišnjim dječacima (U15 muškarci). Hodgson će, s druge strane, podijeliti uvide u osnovne pokrete, zabavu i reifikaciju za djecu od 12 godina.

 

Sudionici konvencije stigli su u petak u hotel Vitosha Park, a kasnije tijekom večeri srdačno su ih dočekali predsjednik CEV-a g. Aleksandar Boričić i predsjednik Bugarskog odbojkaškog saveza (BVF) g. Lyubomir Ganev.

Na konvenciji u Bugarskoj među više od 160 sudionika je i pet hrvatski trenera/ica Ivona Obajdin, Alka Bešker, Ema Kurtović, Andrej Burić i Danijel Mazur, koji će u dva dana razmjenjivati svoje iskustvo s inozemnim trenerima.

Današnji zadnji dan na CEV Coaches Convention 2023 predviđen je za kreativne radionice. Dvojica govornika, g. Eric Hodgson i g. Angiolino Frigoni dali su trenerima praktične zadatke, s ciljem da se vidi njihova proaktivna strana.

Više od 160 sudionika podijeljeno je u manje grupe te će raspravljati o praktičnim rješenjima stvarnih odbojkaških problema. Usredotočujući se na razmjenu najboljih praksi iz različitih europskih regija, sudionici svake grupe radionica podijeljeni su prema različitim nacionalnostima.

Izvor: CEV

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top