AktualnoOstaloPredsjednik HOS-a Žanić primio u posjet veleposlanika Republike Turske

05/10/2023

U četvrtak 5. listopada veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, NJ.E. Yavuz Selim Kiran, posjetio je Hrvatski odbojkaški savez i u prostorijama na Trgu Dražena Petrovića 1 zadržao se u otvorenom sastanku s predsjednikom HOS-a Franom Žanićem.

Tema ovog posjeta bili su razvojni i investicijski projekti o čemu je nakon posjeta nešto više rekao predsjednik Frane Žanić:

„Posljednjih 5-6 godina doista imamo sjajnu suradnju s turskom odbojkaškom federacijom, a sada smo to digli još na višu razinu. I to ne samo po pitanju odbojke već i s kompletnim turskim sportom. Zahvaljujem se na posjeti veleposlaniku Turske, Njegovoj Ekselenciji Yavuzu Selimu Kiranu koji je naš istinski prijatelj i koji vidi i cijeni ono što HOS radi. Na današnjem iznimno konstruktivnom sastanku razgovarali smo o budućoj suradnji između turskog ministarstva sporta, turskog odbojkaškog saveza te općenito o razvoju i mogućnostima investiranja u hrvatsku odbojku od strane turskih velikih investitora. Mišljenja smo da smo ovime pokazali ozbiljnosti i stabilnost te kao mali savez dokazali da se ustrajnim i pravim radom mogu otvoriti mogućnosti za suradnju s velikim državama kao što je Turska. Odmah smo dogovorili i slijedeće sastanak, u Turskoj sredinom studenoga, kada ćemo potpisati ugovor o suradnji između naše dvije odbojkaške federacije. Tada bi trebali na stol staviti i neke druge investicijske mogućnosti i planove. Mislim da smo na pravom putu te da imamo otvorena vrata u jednoj velikoj odbojkaškoj federaciji ali i jednoj velikoj državi kao što je Turska.“

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top