AktualnoOstaloU Zagrebu održan sastanak posvećen budućnosti odbojke u Europi

31/10/2023

Predsjednici nekoliko Saveza donijeli zaključke te unaprijedili suradnju

Zagreb je bio domaćin razgovora o budućnosti europske odbojke. U prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza, predsjednik HOS-a Frane Žanić i direktorica Valentina Bifflin ugostili su Miroslava Pšedpelskog, potpredsjednika Europske odbojkaške konfederacije (CEV), Sebastijana Šviderskog, predsjednika Odbojkaškog saveza Poljske, Đulu Meštera, predsjednika Odbojkaškog saveza Srbije (OSS), Roka Sikirića, bivšeg rukovoditelja odbojkaškog odjela CEV-a, Lešeka Lea Vencela, člana Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Poljske i Ivana Kneževića, glavnog tajnika OSS-a.

 

Na radnom sastanku predvodnici europskog odbojkaškog svijeta razgovarali su o novoj viziji i ciljevima za bolju budućnost odbojke u Europi. Razmijenjena su iskustva dosadašnjih aktivnosti i doprinosa europskom odbojkaškom svijetu. Posebna pažnja bila je usmjerena prema planovima i budućnosti odbojke na Starom kontinentu.

 

„S obzirom na naše dugogodišnje dobre odnose između saveza Srbije i Hrvatske te dugogodišnji ugled koji imamo u Europi i svijetu, mislim da je odlična stvar što smo se zajedno s našim prijateljima iz Poljske sastali u Zagrebu. Razgovarali smo o budućnosti i napretku europske i svjetske odbojke. Mislim da je ovo jedan u nizu sastanaka i razgovora koje ćemo napraviti jer nas u budućnosti očekuju iskoraci koje smo zajedno kao vodeći ljudi Saveza dužni napraviti za boljitak europske i svjetske odbojke. Na tom tragu mislim da smo postigli vrlo dobre zaključke i uvjeren sam da će se naša suradnja nastaviti.“- istaknuo je predsjednik HOS-a Frane Žanić.

 

Ovaj sastanak predstavlja važan korak u promicanju razvoja i unapređenju odbojke u Europi. S obzirom na prisutnost predvodnika nekoliko različitih europskih saveza, ovaj događaj bez sumnje će imati utjecaj na buduće smjernice i strategije europske odbojke. Odbojka je iznimno popularan sport u Europi, a inicijative poput ove pružaju priliku za suradnju i razmjenu ideja kako bi se osigurala svijetla budućnost ovog dinamičnog sporta na ovim prostorima.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top