OstaloMladostaši izgubili od PAOK-a u CEV Kupu, Ribola Kaštela u Mađarskoj u Challenge kupu

23/11/2023

Odbojkaši Mladost u prvom setu prvog susreta šesnaestine finala CEV Kupa protiv solunskog PAOK-a  nakon dobre igre vodili su s 24:19, no uspjeli su to izgubiti s 28:30. Gosti su u nevjerojatnom finišu napravili najprije seriju 6-0, a potom, preuzevši inicijativu, i prvi set.

Taj  prvi set i njegova nesretna završnica deprimirajuće su očito djelovali na domaće, PAOK  vodi od starta, no Mladost uspostavlja ravnotežu i okreće rezultat u svoju korist kod 14:12 i posljednji puta 16:15, a onda opet jedna serija gostiju (4-0) odvodi goste u mirnije vode. Mladostaši se trude, ali i dosta griješe, dok u tim trenucima do izražaja dolazi internacionalno iskustvo grčke momčadi i njezinih stranaca.

Nakon što su osvojili i drugi set, s 25:22, u trećem Zagrepčani vode samo dva puta, s 3:2 i 6:5, ostalo je pripalo gostima koji su rutinirano meč priveli kraju s 25:19.

Nakon susreta reprezentativac Mladosti, libero Hrvoje Pervan, koji je odradio odličan posao, kazao je:

“Čestitam svojoj momčadi na dobroj, kvalitetnoj partiji protiv iskusnog protivnika. Sada se okrećemo Varaždinu, superligaškoj utakmici. Ovo nam je velika škola, pogotovo našim mladim igračima koji nemaju puno iskustva igranja utakmica na ovakvom nivou. Oni trebaju ovo iskustvo prenijeti na domaće prvenstvo. Što se uzvrata tiče, ne idemo s bijelom zastavom, idemo se ‘potući’ kao i ovdje, pa što bude. Ne priznajemo nikome da je bolji dok utakmica ne završi.”

U Challenge kupu Ribola Kaštela je izgubila u Mađarskoj od momčadi Penzugyor s 0:3 (21, 20, 20). Kaštelani u prvom i trećem setu nisu imali pozitivan rezultat, dok su u drugom setu vodili negdje do polovice, do 11:10, kada domaćin preuzima inicijativu.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top