AktualnoReprezentacijeNakon juniorskih startale s pripremama i kadetske reprezentacije za MEVZA turnire u siječnju

27/12/2023

Nakon što su prije Božića s pripremama krenule muška i ženska juniorska U20 reprezentacija Hrvatske, i to mladići u Zagrebu a djevojke u Mariboru, nakon božićnih blagdana krenuli su i kadeti. Tako je ženska kadetska U18 reprezentacija, pod vodstvom dugogodišnjeg izbornika Miodraga Stojakovića, krenula s pripremama u Zagrebu, u Domu odbojke, za MEVZA turnir, ujedno i kvalifikacije za EP, dok su kadeti startali u Zadru, u Višnjiku, pod paskom novog izbornika Tomislava Mišina.

Kadetkinje će svoj MEVZA turnir odraditi u Mariboru, od 10.-12. siječnja, a u našoj su skupini još i reprezentacije Slovačke, Izraela i Austrije. U drugoj su skupini Slovenija, Mađarska i Češka, a direktan plasman na EP osigurat će samo pobjednice ovog kvalifikacijskog turnira, dok preostale četiri najbolje plasirane ekipe idu u dodatne kvalifikacije. Kod kadeta, koji turnir imaju u Zadru od 11.-13. siječnja, igra se istim sustavom, dakle najprije utakmice po skupinama, a onda sustavom 1-2, 2-1 polufinale i na kraju finale. Kod kadeta su u našoj skupini Austrija i Izrael, a u drugoj skupini Češka, Slovenija, Mađarska i Cipar.

Novi izbornik Tomislav Mišin okupio je u Zadru 15 kadeta i krenuo s treninzima.

„Nakon nekoliko treninga upoznavanja s momčadi mogu reći da tu ima vrlo zanimljivih igrača i da mi se činiti fizički dosta potentna generacija. Naravno da na ovim kratkim pripremama nećemo moći puno učiniti, tek pokušati stvoriti što bolju atmosferu i pred početak turnira taktički to dobro posložiti. U planu je odigravanje s početka nove kalendarske godine i nekoliko kontrolnih trening-utakmica, i baš smo trenutno u pregovorima s mogućim kandidatima. Za sada ide sve po planu, treniramo u maloj dvorani na Višnjiku i polako se već privikavamo na nju jer je dosta specifična što nam može u konačnici i biti prednost na turniru“, rekao je ukratko nakon uvodnih treninga novi izbornik Tomislav Mišin.

Miki Stojaković, dugogodišnji izbornik kadetkinja, koji se ove godine okitio broncom na EP, s priprema u zagrebačkom Domu odbojke kaže:

„Sve su se djevojke odazvale pripremama, imam ih 16 na dispoziciji, a kada svoje juniorske obveze okončaju priključuju nam se i Mlinar i Stošić. Bitno nam je kao i uvijek stvoriti dobru atmosferu za rad, ono što nas je uvijek krasilo. Već smo dogovorili kontrolne trening-utakmice s drugom ekipom Mladosti, a što se uvjeta u Domu odbojke tiče, nismo mogli proći bolje, na dispoziciji nam je sve što nam je potrebno“, za kraj će Miodrag Stojaković, provjereni stručnjak za mlađe dobne kategorije.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top